Wil je een evenement organiseren in Koksijde? Dan moet je op voorhand de nodige toestemmingen of vergunningen aanvragen. Niet altijd gemakkelijk.

Daarom beschikt onze gemeente nu over Eaglebe om jouw aanvraag van a tot z te bundelen. Gemakkelijk voor jou en gemakkelijk voor Koksijde. Ondertussen werken al meer dan honderd gemeenten met dit platform.

Voor welke evenementen dien ik een aanvraag in?

  • Voor alle activiteiten of evenementen die op het openbaar domein plaatsvinden of door onze gemeente passeren (bv. een wielerwedstrijd).
  • Alle publiek toegankelijke evenementen (in openbare infrastructuur of op privaat domein).
    Er is wel een uitzondering: kleine, regelmatig terugkerende activiteiten die tot de alledaagse werking van verenigingen behoren, tenzij je voor deze activiteiten een specifieke vergunning nodig hebt zoals bv. een milieuvergunning voor muziek.
  • Alle niet-publiek toegankelijke evenementen waarvoor een specifieke vergunning nodig is (in openbare infrastructuur of op privaat domein).

Hoe doe ik mijn aanvraag?

Heel simpel. Je surft naar www.koksijde.be/organiseer-je-evenement en via Hoe doe ik mijn aanvraag… klik je door naar de eagle.be-app waar je antwoorden geeft op de vragen.

Wat zijn de voordelen?

Tegen wanneer dien ik mijn aanvraag in?

Dat hangt af van de grootte van je evenement. Heb je geen ondersteuning nodig van de gemeente? Dan is de deadline vier weken voor je event. Is het een groot evenement? Zorg dat je aanvraag zes maanden op voorhand binnen is.

Wat als mijn aanvraag niet lukt?

Gebruik dan onze hulplijnen: evenement@koksijde.be of 058 53 21 14. Daar helpen ze je verder.

Nuttige links

Op de website vind je heel wat nuttige info rond het organiseren van activiteiten zodat je niks over het hoofd ziet. Wat als ik een drone wil gebruiken? Moet ik EHBO voorzien? Heb je vrijwilligers nodig?

Op de webpagina vind je heel wat nuttige info zodat je niks over het hoofd ziet. Opgepast: op Eaglebe wordt heel wat gebundeld, maar je materiaal (bv. tafels of stoelen) en je zaal vraag je apart aan. Waarom? Ook mensen die geen vergunningen nodig hebben, moeten dat kunnen aanvragen.

Eén platform om al je activiteiten aan te vragen