Een verhaal over kunst en tijd, liefde en pandemie. Geschreven door de bekroonde bestsellerauteur van Station Elf en Het glazen hotel: Emily St. John Mandel.

Zee van rust speelt zich af in British Columbia anno 1912, op aarde in de 22e eeuw en op een maankolonie – weer twee eeuwen later. In 1912 krijgt een Britse edelman in de Canadese bossen de schrik van zijn leven als hij in het donker vioolmuziek hoort, geroezemoes en een vreemd (mechanisch?) geluid. Een ontregelende flitservaring die ook andere personages overkomt: van een videokunstenares eind 20e eeuw tot schrijfster Olive Llewellyn, die tijdens een promotournee op aarde wegens covidachtige toestanden niet terug naar haar maanthuis kan.

Zee van rust

De flits blijft een raadselachtig verschijnsel tot een tijdreizende onderzoeker zich erop focust. En op de mensen die het meemaakten. Zijn bevindingen onthullen we niet, maar de ontknoping zal je verrassen.

Emily St. John Mandel is geboren in Canada. Ze publiceerde eerder een drietal romans. Station Elf betekende haar literaire doorbraak. Mandel woont in New York en schrijft regelmatig voor The Millions.