Tijdens de herfstvakantie veranderde Sint-Idesbald in de meest spookachtige plek aan de kust!

Wil je nog een beetje nagriezelen? Onze fotografen en videograaf gingen op pad en trotseerden de kou én duisternis om enkele geweldige momenten vast te leggen.

>> Ben je klaar voor een extra dosis griezelplezier?

Halloween 2023: the aftermovie

Video

Sfeervol Sint-Idesbald

Sint-Idesbald kleurde halloweenoranje! Bewonderde je de vele zitbanken uit stro, helemaal versierd met kleurrijke pompoenen, sierfruit én maïskolven? Niet geschrokken toen je ging zitten? De spinnen waren alleszins actief in hun web. Een sterk staaltje opsmukwerk van het 'Koninklijk Comité Koksijde in de Bloemen' met ondersteuning van de diensten Toerisme, Logistiek en Groen. 

Halloweenmountainbiketoertocht (27/10)

Wow, hoe griezelig goed was onze 9e editie van de Halloweenmountainbiketoertocht? 1.215 dappere deelnemers trapten zich een weg door de duisternis! Bedankt ook aan de vele vrijwilligers. Zonder jullie was deze griezeltocht nooit zo speciaal. Het werd er opnieuw eentje vol griezelbloed, angstzweet en gruweltranen.
 
>> Zien we jou volgend jaar terug voor een spannend avontuur op de fiets?

Vuurspektakel (28/10)

Een avond vol mysterie en vuur? Ons halloweenvuurspektakel zorgde voor warme rillingen. Sint-Idesbald werd gehuld in een onheilspellende sfeer waar vlammen verhalen vertelden. Het werd een avond vol vonken en vuur! Een spetterende ervaring!

Openluchtgriezelfilm (29/10)

De Addams Family op het grote scherm? Dat zorgde voor een griezelige avond. De weergoden zorgden - met af en toe dikke regendruppels en wat bliksem in de verte - voor extra spektakel. Een drankje, popcorn en suikerspin konden uiteraard niet ontbreken. Warme dekentjes? Lekker knus en warm... én ideaal om je te verbergen tijdens de engste momenten.

Kids party en vuurwerk (30/10)

Gezellige én griezelige gezichtjes op de Halloweenkidsparty op het G. Grardplein… dus werd het gezellig griezelen. Een Zeedijk vol ooooohs en aaaaahs voor het knallende en verwarmende vuurwerk als afsluit.

Pompoen versieren (31/10)

Snoeten om te zoenen en prachtige pimpoenen. (Ja, je las dat goed: pimpoenen zijn coolere pompoenen. Gepimpte pompoenen) Het was een halloweenheerlijke namiddag in Sint-Idesbald. In een mum van tijd waren de 350 pompoenen uitverkocht. De beste versier- en uitholtechnieken werden bovengehaald. Daar waren geen magische spreuken of zwierende toverstokken voor nodig.  Alleen een beetje fantasie van al die mooi versierde spookjes. 

Halloweenstoet (31/10)

Enge muziek, versierde wagens, prachtige animatie en een straat vol griezels... De schrik zat er goed in op maandag 31 oktober. 19.000 toeschouwers bekeken het spektakel (gemeten op basis van tellingen van Proximus). Kwam je ook bibberen en beven tijdens de grote halloweenstoet? Zag jij de heks op de brandstapel opgaan in rook? We jagen je nog even de stuipen op het lijf met heel wat spooky foto's van de avond.

Halloweendoolhof 'The Mine'

Wie het halloweendoolhof op het strand van Sint-Idesbald heeft betreden, waagde zich aan ontmoetingen met de meest duistere creaturen uit de zee. Piratenskeletten, slangenkooien en octopustentakels. Het doolhof was voor het eerst twee weken open en je kon kiezen tussen dag- en avondsessies. In totaal zochten 11.000 nieuwsgierigen de uitgang.