Al meer dan tien jaar is Koksijde een FairTradeGemeente. Dit label draagt bij aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden.

Fair trade garandeert dat de boeren in het Zuiden in correcte sociale omstandigheden werken, dat ze een eerlijke prijs krijgen voor hun exportproducten en dat de productiemethoden milieuvriendelijk zijn. Eerlijke handel uit respect voor mens en milieu.

Op fairtradeproducten alleen overleef je niet. Waar vind je tomaten? Melk? Of kaas, aardappelen en witlof? Al die producten vind je hier bij ons. Net als voor de boer in het Zuiden, streeft een fairtradegemeente ook hier naar eerlijke en duurzame handel met onze boeren.

Ook de Koksijdse scholen zijn fairtradescholen. Dit najaar worden alle vierde leerjaren verrast op een leuke en lekkere faire workshop.

Meer weten of lezen over fair trade?

Tijdens de week van de Fair Trade staat er een faire hoek opgesteld in de bib én tijdens de verwendag – op 3 oktober – geniet je van een faire koffie of thee.

Vroege ochtendwandeling met Fairtrade-attentie

Zaterdag 16 oktober om 8 uur – start aan het Duinenhuis
Onder leiding van natuurgids Luc David trek je voor een stevige ochtendwandeling door de Schipgatduinen en maak je kennis met de prachtige fauna en flora terwijl we genieten van de zonsopgang. Tevens zoeken we naar sporen van oude glorie ten tijde van de duneboertjes en strandjutters en verhalen van schelpen en andere strandvondsten.

Natuurgids: Luc David
Kostprijs: gratis
Inschrijven: vóór 13 oktober via duinenhuis@koksijde.be, 058 52 48 17

Tip

Fairtrade chocoladeproeverij op donderdag 14 oktober om 19.30 uur in het Duinenhuis.