Lokaal Bestuur Koksijde is diep bedroefd omwille van het heengaan van Pierre Vanhecke op donderdag 9 september 2021. Pierre was een zeer gewaardeerde K-ambassadeur (gids) in onze gemeente. Hij stierf op 79-jarige leeftijd.

Pierre was afkomstig uit Sint-Pieters-Leeuw en volgde in de Belgische Koninklijke Cadettenschool (KCS) in Laken een academische vorming op niveau van secundair onderwijs als voorbereiding op de toegangsproeven voor de Koninklijke Militaire School.

Daarna verhuisde hij samen met zijn gezin naar verschillende militaire garnizoenen in Duitsland. Hij eindigde zijn carrière als majoor in het Kwartier Kamp van Lombardsijde. Nadien volgde hij o.a. de cursussen van toeristische gids in Gidsenkringen Westhoek en Oostende en de opleiding K-ambassadeur in Koksijde.

Pierre was een volleerde, fantastische gids. Perfecte tweetalig boeide hij de talloze bezoekers van het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum en Abdijmuseum Ten Duinen. Zijn stokpaardje was de architectuurwandeling in de Zoeavenwijk.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “We verliezen een fijne, professionele ambassadeur voor onze gemeente en zijn bijzonder dankbaar voor wat hij allemaal deed voor Koksijde. We willen de echtgenote en familie zeer veel sterkte toewensen in deze moeilijke periode.”