Voordracht door Weerman Geert Naessens over zijn nieuw boek Weerzeggerij met spreuken over het weer. Je krijgt ook de kans om na de voordracht het boek gesigneerd aan te kopen.

Wie kent de weerspreuk niet Ochtendrood, water in de sloot. Zo zijn er meer te vinden, veel meer. Dit boek verzamelt honderden gezegden en voorziet ze van tekst en uitleg. Het is een pittig naslagwerk waarin je een hele reeks algemene spreuken vindt, naast zegswijzen per maand en zelfs per dag van het jaar. Kortom: heerlijke lectuur om nieuwsgierig door te nemen.

Net zo goed kan je er dag na dag volgen welke spreuken op dat moment van toepassing zijn. Weetjes en weersgebonden natuurinfo zorgen voor een fijne afwisseling. Vanzelfsprekend brengt het weerbericht de beste weersverwachting, maar anderzijds heeft de volkswijsheid het vaak bij het rechte eind.

Van kindsbeen af is Geert Naessens (°1974) gepassioneerd door weer en natuur. Hij begon op zeer jonge leeftijd met weerwaarnemingen. Als weerman is hij een vaste waarde bij diverse lokale en nationale media waar je hem elke dag van de week kan horen, lezen of zien.

Inschrijven is verplicht: desterrenjutters@gmail.com

Geert Naessen

Op vrijdag 1 oktober van 19.30 tot 21.30 uur.

Locatie: het Duinenhuis.