Het Regionaal Landschap Westhoek brengt eigenaars van knotbomen in contact met knotters. In ruil voor het geleverde werk, mag je het brandhout gebruiken.

Ondertussen is er al een fijne groep van een 30-tal knotters. Ze komen eenmaal in het jaar samen om de knotlocaties van de volgende winter onder elkaar te verdelen. Deze bijeenkomst vindt plaats in november, want dan gaat het knotseizoen van start. Knotten hoef je niet per se alleen te doen, wie weet ontmoet je iemand uit jouw buurt om mee samen te werken.

Interesse? Surf naar www.rlwesthoek.be of contacteer xavier.vlaemynck@rlwesthoek.be of 057 23 08 56.

Jouw knotboom

Eén van de meest opvallende verschijningen in ons landschap zijn de knoestige knotbomen. Ze vormen de groene naden van ons vlakke landschap, maar we moeten ze wel onderhouden. Heb je zelf knotbomen staan en heb je geen tijd om die te snoeien? Wij brengen knotters en eigenaars van knotbomen bij elkaar.

Wanneer laten knotten?

Knotten gebeurt tussen november en maart, wanneer de sapstroom in rust is. Maar knotten doe je beter niet als het vriest. We raden je aan om je knotaanvraag in te dienen vóór midden oktober. Zo ben je zeker dat we je aanvraag het daarop volgende winterseizoen nog kunnen behandelen.

Heb je knotbomen staan die dringend aan een onderhoudsbeurt toe zijn? Ontbreekt het je aan tijd of materiaal om ze zelf aan te pakken? Neem contact op met het Regionaal Landschap Westhoek, want een vrijwilliger kan dit werkje voor je komen klaren, in ruil voor het brandhout.

Dien je knotaanvraag in voor midden oktober