Naast de Oud-IJslandvaarders is er ook De Juttertjes, een dansgroep die de jongere generatie vertegenwoordigt. Ontstaan in 2013, tussen pot en pint, bestaat de groep nu uit 30 enthousiaste leden tussen 5 en 16 jaar.

"De Juttertjes is meer dan dansen alleen. Er worden ook spelletjes gespeeld en ze zijn betrokken bij activiteiten zoals de jaarlijkse Jutte dag en de zwerfvuilactie," zegt Hilde Lowagie, die ook kleuterjuf is en de dansjes aanleert.

Nancy Dewitte werd in 2013 de eerste voorzitter. Zij wordt ondersteund door penningmeester Hilde Lowagie en secretaris Jolien Timperman. Ze kregen versterking van Steffi Nowé om te helpen begeleiden en van Robby Legein en Patrick Cornelis voor technische en logistieke ondersteuning.

Bijzonder is de verdienste van Ria Dewitte die alle uniformen naaide en samen met Hilde de juttertjesvlag ontwierp. Na enkele jaren is een jongere garde het bestuur komen versterken waaronder Elouise Calcoen en Fiona Corneillie, maar ook Hanne Cornelis, onze Mieke Garnaal, die mee dansles geeft.

Elke donderdag repeteren De Juttertjes in de Gemeenteschool van Oostduinkerke.

Een levendige toekomst

De opvolging voor onze dansgroepen is dus verzekerd. Met leden zoals Mieke Garnaal Hanne Cornelis en haar twee eredames Manou Legein en Jara Coutteau, die allemaal hun roots hebben bij De Juttertjes en nu dansen bij de Oud-IJslandvaarders, is de toekomst inderdaad rooskleurig.