Private Parts is een solotentoonstelling van Joëlle Dubois, samengesteld door Philippe Van Cauteren. Ze komen allebei naar Art Talk op zaterdag 14 oktober.

De grote schuur is het decor voor kleurrijke en gedurfde schilderijen, vazen en een installatie. Geïnspireerd door de online stroom van foto's en videoclips confronteert Dubois de kijker met expliciete scènes uit het privéleven. Door middel van speelse, geïmproviseerde composities vangt Dubois zowel de overdaad als de vergankelijkheid van de beelden. In haar diverse figuratieve schilderijen behandelt ze onderwerpen als gender, seksualiteit en fetisjisme. Ze toont zichzelf en haar personages in compromitterende en intieme posities en verwijst daarmee naar de hectische tijdgeest van vandaag. Private Parts gaat letterlijk en figuurlijk in dialoog met het oeuvre van George Grard en Joëlle Dubois heeft ook een link met Paul Delvaux en naakt.

Joëlle Dubois gaat in gesprek met Philippe Van Cauteren, artistiek directeur SMAK Gent, op 14 oktober

Art Talk

Noteer deze hoogdag voor liefhebbers van hedendaagse kunst in je agenda! Tijdens deze editie staat de kleurrijke kunst van Joëlle Dubois centraal. Zij onderzoekt in haar werk de impact van sociale media en de rol van de mens in onze samenleving. Philippe Van Cauteren, artistiek directeur van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) in Gent, gaat in gesprek met de kunstenares. Geen betere plek om dat te doen dan tussen de kunstwerken.

Kom op zaterdag 14 oktober (om 14 uur) naar Kunstencentrum Ten Bogaerde

Wist je dat... er deze zomer (1/7 t.e.m. 10/9) 8.750 mensen afzakten naar Kunstencentrum Ten Bogaerde voor deze expo?