Smoothie met paardenbloem
Voor deze groene smoothiebowl heb je een handje paardenbloembladeren nodig, een handje spinazie, een bevroren banaan, een peer en een stuk komkommer.
- Snijd de ingrediënten in stukken en doe ze in de blender.
- Giet je smoothie vervolgens in een kom en versier het met vers fruit en gehakte noten.
- Is je smoothie te dik? Voeg een beetje water toe.
Paardenbloemconfituur
- Verzamel op een droge dag veel paardenbloemen.
- Knip de gele kop van de bloem en ga door tot je ongeveer 150 gram bloemknoppen hebt – als er nog wat groen aanzit, is dat niet erg.
- Doe de bloemblaadjes in de pan met een liter water, breng dat aan de kook.
- Zodra het kookt, zet je het vuur uit en laat je het een nacht trekken.
- Giet het water met de bloemen de volgende dag door een zeef, voeg hieraan het sap toe van een halve citroen en één kilo suiker.
- Breng dit weer aan de kook en laat het daarna heel zacht inkoken. Dit duurt best lang – ruim twee uur – en ga door tot je ongeveer een liter hebt.
- Regelmatig roeren, anders brandt alles aan.
- Doe de confituur in potjes.