Het gemeentehuis van Koksijde vormt van 24 tot 27 september het unieke decor voor Koket Koksijde. Belgische en internationale floristenteams brengen meesterlijke bloemendecoraties met een knipoog naar het culinaire in onze badplaats.

Bloemen met smaak dus.

Hotelschool als inspiratie

Koket Koksijde laat je genieten van de mooiste en meest bijzondere bloemen, planten, arrangementen en indoor en outdoor creaties. Niet alleen florale kunst en groene binnenruimtes, maar ook geurende kruiden en de Belgische chrysant als najaarsbloem staan in de spotlights. De samenwerking met Floraliën Gent geeft het project internationale uitstraling.

Parcours in en rond het gemeentehuis

De expo start in het gemeentehuis waar de inkom is aangekleed door de studenten van de tuinbouwschool PTI te Kortrijk. Het parcours leidt de bezoekers daarna naar de tweede verdieping waar het team Haruko Noda (Japan) de Kokpit zal aankleden met frêle vormen. Op de doorloop zullen de zussen Julie en Sarah Vanneste een florale impressie van een florale tafel laten zien.

Vanop het gelijkvloers genieten we van cascading flowers, door Olivier Petillion en Tim Beyens, en de topwerken van Stefan van Berlo, Tania Huyghe en een Roemeens designerteam onder leiding van Mircea Gheta. Op een coronaveilige manier word je naar beneden geleid met de aangeklede en floraal versierde tafels van Geert Pattyn (en team met o.a. Carl Depuydt, Benoit Vandendriesche, Leen Roelens en Werner Crolet).

Foto van de vorige editie van Koket Koksijde

Rotonde Koksijde-Bad speciaal aangekleed

Een weekend lang verandert het gemeentehuis in een bloemenparadijs. En niet alleen het gemeentehuis, want ook op het Theaterplein (voor het gemeentehuis) komt een buitentuin van 1.000 m². In die tuin staan vooral de Belgische chrysanten en kruiden centraal. En ook De Poort op de rotonde in Koksijde-Bad wordt speciaal aangekleed door Jo Pattyn en team.

Topfloristen brengen er meesterlijke bloemendecoraties met een knipoog naar het culinaire in de badplaats. In een vernieuwde opstelling met Black Boxen worden florale installaties tentoongesteld. De arrangementen zijn vegetatief of bloemrijk opgemaakt uit natuurlijke materialen. Onderstaande florale kunstenaars werken ook mee aan het florale verhaal: Fran Salomez, Hilde Verhelle, Fleur Dewaelsche, Johan Van Steenkiste, Nele Destoop, Phebe Bovyn, Wim Dierendonck, Koenraad Fonteyne, Paulien Verhaert, Katia Gilmet, Richard Mos (Nederland) , Mullebrouck Liselotte, Bloemen Ann, Tom De Wilde, Elsie Vanderlinden

Openingsuren

  • Vrijdag 24/09 10-22 uur
  • Zaterdag 25/09 10-22 uur
  • Zondag 26/09 10-22 uur
  • Maandag 27/09 10-18 uur

Koksijdenaars en tweedeverblijvers met een K-pas krijgen 50 procent korting. Je bezoekt Koket Koksijde voor 5 in plaats van 10 euro.
Tickets online te koop via www.visitkoksijde.be/koketkoksijde.
(Kortingscode inwoners: zie papieren versie Tij-dingen).

Jongeren tot 18 jaar mogen zelfs gratis binnen.