Na de voorjaarsactie Draag je bloempje bij waarbij je gratis bloemenzaad kreeg, start dit najaar een nieuwe actie: Behaag je tuin.

Zo helpt Lokaal Bestuur Koksijde om jouw tuin te vergroenen en klimaatvriendelijker te maken.

Behaag je tuin is een groepsaankoop waar je hagen, struiken en zelfs bomen koopt voor een lage prijs. De nadruk ligt op streekeigen groen. Dat zijn planten, bomen en struiken die al lang in onze gebieden groeien en dus goed zijn aangepast aan de bodem. En beter bestand tegen de grillen van ons klimaat of allerlei ziekten en plagen. Bovendien is de groei- en bloeicyclus van deze planten afgestemd op de noden van onze fauna en flora.

Je vindt zeker iets dat bij jouw tuin past: pakketten voor kleine tuinen, grote, droge en natte tuinen. Je kan zelfs een start-to-bos-pakket bestellen. Ontdek het aanbod en bestel je plantgoed voor 15 oktober via behaagjetuin en haal af op zaterdag 18 december bij de gemeentelijke serre langs dreef naar milieupark.

Weet je niet goed hoe te beginnen of wil je nog extra informatie? Ga dan naar de workshop Boom zoekt tuin op 27 september van 19 tot 21.30 uur in het Duinenhuis. Schrijf je in via duinenhuis@koksijde.be.