Bezoekers aan het Duinenhuis vragen zich vaak af hoe dit gebouw terechtkwam in het midden van de duinen. Ze willen meer weten over de bouw, de eigenaars en de vroegere functie. De diensten Cultuur & Erfgoed, Milieu en Duurzame Ontwikkeling en het gemeentearchief werkten een tentoonstelling uit over deze geschiedenis.

De geschiedenis ontrafeld

Tot nu toe wisten we weinig over het ontstaan van het Duinenhuis. De zusters van Boulogne lieten het bouwen. Maar klopt dat wel? Na uitgebreid onderzoek is de geschiedenis nu duidelijk. Startpunt van de expo is de verkoop van het perceel van 1000 m² in 1937. Wie was de architect? Wie zijn de eigenaars en bezoekers? Wat gebeurde er tijdens de Tweede Wereldoorlog? Ontdek het vanaf 20 juni.

Het verhaal met alle details

De hele historiek lees je ook in een nieuwe brochure. Het boekje geeft meer details en is geïllustreerd met unieke foto’s en beelden. Een must voor wie na een bezoek aan de expo extra info zoekt.

Expo: Duinenhuis, souvenirs in het zand

  • gratis toegang, vanaf 20 juni
  • Let wel: dit is een artikel uit Tij-dingen juni, Natuureducatiefcentrum Duinenhuis is tijdens het schooljaar niet vrij toegankelijk. Staat onze poort open en wil je graag genieten van het prachtige uitzicht op het dakterras? Kom dan zeker binnen. 

Brochure: Duinenhuis, souvenirs in het zand