Koers boven in Koksijde! Supporter voor onze toekomstige wielerhelden tijdens de Keizer der Juniores. 

  • (rit 1 op zaterdag 16 september: Pittem-Pittem met o.a. Kluisberg, Côte de Trieu, Oude Kwaremont, Patersberg, Tiegemberg, 111, 2 km)
  • 17 september: in de voormiddag tijdrit (rit 2) van 6 km in Wulpen, start om 9 uur
  • 17 september: in de namiddag finalerit (rit 3) in Koksijde: 9 rondes van 11 km (99 km) – aankomst rond 17.30 uur in de Ter Duinenlaan
  • Organisatie: Koninklijke Veloclub De Verenigde Vrienden Koksijde vzw

Zwaartepunt van de Keizer der Juniores-rittenkoers is op zondag 17 september in Koksijde. Er is er een individuele tijdrit in de poldervlakte in Wulpen vanaf 9 uur. Rit 3 vindt 's namiddags plaats in en rond Koksijde. Het parcours werd aangepast volgens de meest recente UCI-normen en de aankomstlijn ligt in de Ter Duinenlaan, ter hoogte van Cinema Koksijde.  Scherprechter van de koers blijft De Hoge Blekker, de hoogste duin van het land wordt 8 keer beklommen.                                                                                                                           

Lees verder, onder kader en foto, over de andere koersen in Koksijde. 

De Internationale wielerwedstrijd Keizer der Juniores is aan toe aan de veertigste editie. Deze koers heeft een topreputatie in binnen- en buitenland. Heel wat grote namen in het profpeloton legden hier de basis voor hun verdere carrière. Voorbeelden genoeg zoals recent Mathieu Van der Poel en de Luxemburger Bob Jungels. In 2012 eindigde Caleb Ewan hier nog derde, vier jaar terug won Quin Simmons op overtuigende wijze, gevolgd door Magnus Sheffield. 

Ook dit jaar pakt de organisatie uit met een mooi deelnemersveld, de internationale wielerunie (UCI) legt tegenwoordig een beperking op van 25 ploegen. De Keizer der Juniores verwelkomt de 13 beste Belgische teams, aangevuld met ploegen uit Nederland, Frankrijk, Noorwegen, Luxemburg, Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. 

In memoriam: Dirk Saubain

Begin augustus schrikten we op van het plotse overlijden van Dirk Saubain (medeorganisator van de Keizer der Juniores). Dirk werkte bij Aquaduin en was vooral bekend in wielerkringen. Sinds 1994 was hij provinciaal koerscommissaris en hij was ook al jaren bestuurslid bij de Koninklijke Véloclub De Verenigde Vrienden Koksijde. Hij trad zo in de voetsporen van zijn vader Henri en was betrokken bij de organisatie van alle kleine en grote wedstrijden zoals het WK wielrennen, de wereldbeker en de cyclocross. Hij stond bekend als verantwoordelijk en was praktisch aangelegd. Het gemeentebestuur is Dirk enorm dankbaar voor alles wat hij betekende en voor zijn enorme inzet. Veel sterkte aan de familie en vrienden.

De Keizer der Juniores (17 september) is dit jaar een eerbetoon aan de te vroeg overleden Dirk Saubain (rechts – foto tijdrit 2022)

Kermiskoers wielertoeristen op maandag 11 september

  • vanaf 18 uur
  • Start  en aankomst: ingang Sportpark Hazebeek, 15 ronden van in totaal 50 km (nieuw parcours)
  • Organisatie: WTC De Meeuw

Flanders Tomorrow Tour: wielerwedstrijd op zaterdag 2 september

  • 9 tot 12 uur
  • Start (rit 3) en aankomst: Veurnekeiweg in Wulpen
  • Organisatie: vzw Krekedalvrienden

Meer weten?

Sportdienst
058 53 20 01