Politie Westkust maakt gebruik van de app Buurtpreventie24 om inwoners en handelaars te waarschuwen. Omgekeerd kunnen leden van de Buurtpreventie24-app ook zelf verwittigingen uitsturen.

Hou zelf een oogje in het zeil in je buurt of wijk. Meld via de app wanneer je iets verdachts ziet. Politiezone Westkust krijgt onmiddellijk bericht van je melding, controleert je melding en verspreidt deze.

  • Signaleer: je merkt iets op, je ziet iets verdachts
  • Alarmeer: licht bij voorkeur eerst Politie Westkust in voor je iets in de app plaatst via 058 53 30 00
  • App: doe je melding in de app, geef zo veel mogelijk details door en post eventueel foto’s
  • Reageer: indien toegestaan door Politie Westkust, kan je op de melding reageren

De app wordt gebruikt met respect voor de privacy van iedereen. Berichten en foto’s verdwijnen automatisch eenmaal gelezen (of na 24 uur) en je ziet alleen de initialen van de persoon die een bericht post.

Hoe registreren?

Het enige dat je nodig hebt voor je registratie is een smartphone met internettoegang en een e-mailadres.

Download de gratis app Buurtpreventie24 op je smartphone en registreer je. De registratie in de app wijst zichzelf uit, maar is het voor jou toch niet duidelijk? Surf dan naar www.buurtpreventie24.be/support

Elke registratie wordt goedgekeurd door Politie Westkust waarna je een mail ontvangt met een inlogcode. Eenmaal je geregistreerd bent, ontvang je alle meldingen en maak je deel uit van het netwerk. We vragen je wel om de gedragsregels (te vinden op de website van de politie) na te leven.

Video