Voor wandelaars is Koksijde het aards paradijs. Prachtige duinen, een hemelsbreed strand en zelfs bos: in onze gemeente vind je altijd een plekje om te wandelen.

Ontstaan en evolutie van het duinenlandschap op 3 september

Al wandelend langs de vloedlijn doorkruis je de Zeebermduinen waar het ontstaan en de evolutie van het duinenlandschap duidelijk is. De wandeling loopt verder naar de Ter Ydeduinen om wandelende duinen en de specifieke flora van dit waardevolle gebied te bespreken.

Geleide wandeling in de Noordduinen en het Liefoord op 17 september

In de Noordduinen wisselen duingraslanden, duinvalleien, duinstruwelen, bosjes en oude vissershuisjes elkaar af. Luister naar het gezang van de nachtegaal of geniet van de duinroosjes.

Geleide wandeling Houtsaegerduinen-Kerkepannebos op 23 september

Zin in een leuke gezinswandeling? Ga dan mee met natuurgids Joop naar de Houtsaegerduinen en het Kerkepannebos. Twee prachtige plekken die minder bekend zijn. Misschien kom je een kudde schapen tegen.

Bessenwandeling op 24 september

Ontdek smakelijke bessen als duindoornbessen, vlierbessen en veenbessen. Leer hoe je ze herkent, plukt en gebruikt (of juist niet). Een unieke ervaring vol kleur, smaak en natuurlijke schoonheid.

Wandelen: het beste middel tegen een drukke geest.

TIP

Ontdek onze gemeente via een wandel- en fotozoektocht. De wandeling is 14,4 kilometer lang, maar kan je in 3 deelroutes splitsen. Haal de gratis zoektocht af bij de toeristische diensten, bezoekerscentrum De Doornpanne of het Duinenhuis.