Valentijn kennen we in onze gemeente vooral als een aangespoelde potvis. Met deze zin scoor je alvast geen punten als je op veertien februari met lege handen thuiskomt. Heb je geen inspiratie om vrouw- of manlief te verrassen? Geen nood: de romantici van Tij-dingen zorgen (met wat hulp) voor inspiratie.

Tip 1: valentijn in de buitenlucht

Een onvergetelijke Valentijnsdag moet niet veel kosten. Laat het hart van je geliefde sneller slaan door een activiteit in de buitenlucht. Zeker in coronatijden is dit een goed idee. Doe een romantische wandeling aan zee of schuim onze natuurgebieden af. Geniet van de buitenlucht én van elkaar.

Tip 2: (h)eerlijke chocolade

Niets smaakt beter dan chocolade op valentijn. Zonder iets af te doen van de traditionele merken, maar probeer eens duurzame chocolade. Wedden dat je een smaak vindt waarvan je schatje gaat watertanden?

Tip 3: maak je eigen valentijnskaart

Doe je lief dit jaar een zelfgemaakte kaart cadeau. Weg met die clichéboodschap. Hergebruik papier, knip in tijdschriften - behalve in Tij-dingen - of maak een kaart van stof. Wees creatief: een kaart met liefde gemaakt, scoort altijd goed. Een duurzaam alternatief is om samen een videoboodschap of TIkTok op te nemen.

Tip 4: maak zelf jullie kaarsjes

Ben je creatief? Maak dan zelfgemaakte hartvormige drijfkaarsen. Het is heel simpel en je hebt dan meteen zelfgemaakte duurzame sfeerverlichting. Hoe begin ik hieraan? 

Tip 5: verras je lief met een plantje

Rozen verwelken, schepen vergaan… een levende plant blijft véél langer bestaan .Kortom: een plant als symbool van jullie liefde is een supercadeau voor valentijn.

Tip 6: milieuvriendelijke massage

Met een full body massage scoor je altijd goede punten. Zorg voor een ontspannende sfeer met geurige kaarsjes. Zo komt je geliefde helemaal tot rust. Maak de massage als klap op de vuurpijl duurzaam door natuurlijke massageolie te gebruiken.

Tip 7: bloemen, clichécadeau met een duurzaam kantje

Bloemen werken altijd. Lukken de bovenstaande inspanningen niet? Ga dan voor het ideale boeket bij één van onze bloemisten. En als je er dan toch bent, kan je altijd vragen naar bloemen die nu bloeien. Zo draag je toch je milieuvriendelijk steentje bij. O ja: droogbloemen gaan langer mee dan echte bloemen.

Tip 8: tuinier met valentijn

Heeft jouw vriend of vriendin groene vingers? Februari is een koude maand, dus moet je je planten extra in de gaten houden. Zo overleven ze deze periode. Bekijk de vtm-tuinkalender en ontdek alle klussen die je kan doen deze maand. Niets zo romantisch als samen zaaien, planten en oogsten. Volgende maand krijg je opnieuw een bon in Tij-dingen waarmee je  bloemenzaadjes kan ophalen!

Tip 9: geef een ervaring cadeau

Natuurlijk is een cadeau op Valentijnsdag leuk om te geven en om te krijgen, maar dat wil niet zeggen dat het iets tastbaars moet zijn. Door samen iets leuks te doen, geef je iemand het meest waardevolle cadeau dat je kan geven: quality time. Een etentje is een perfect voorbeeld. In onze gemeente liggen talloze toprestaurants.

Tip 10: communiceer en vermijd verspilling

Laat je geliefde weten welk cadeau je zeker (niet) wil. Zo vermijd je ontgoochelingen én dat een geschenk voor altijd in de kast verdwijnt. Sommige mensen vinden valentijn maar niets. Ben je zelf ook zo iemand? Communiceer vooraleer je partner vergeefse moeite doet. Met welk geschenk kan je dan nooit missen? Doe een KoksijdeBon cadeau! Surf naar koksijde.be/koksijdebon en shop in je eigen gemeente