Ga op muzikale ontdekkingstocht in onze regio. De intergemeentelijke samenwerking Viertoren zorgt voor beweging dankzij deze fietsroute die De Panne, Veurne, Nieuwpoort en onze gemeente met elkaar verbindt. Het traject brengt je naar zestien plaatsen die verbonden zijn met muziek.

Van Will Tura tot Samson en Gert

De Belpop Bonanza fietsroute is uitgestippeld door Jan Delvaux en Jimmy Dewit (beter bekend als deejay Bobby Ewing, red.) die al jaren onder diezelfde noemer theatershows, muziek en radio maakt over Belgische popmuziek. De fietsroute is ongeveer 43 kilometer lang. Op elke locatie vind je een bordje met een QR-code die toegang geeft tot een film- of audiofragment met anekdotes over de lokale muziekgeschiedenis. Van Will Tura tot Samson en Gert. Het plan vind je bij de toeristische diensten van de Viertoren-gemeenten.

Nieuw cultuurproject Viertoren: nieuw logo en website

Viertoren is een intergemeentelijke samenwerking rond cultuur tussen Koksijde, De Panne, Nieuwpoort en Veurne. Bij een nieuw project past ook een nieuwe huisstijl. In het logo herken je de vier gemeenten meteen: een geslaagde visual.

Er is ook een nieuwe website: neem een kijkje op www.viertoren.be.