Lokaal Bestuur Koksijde trekt volop de kaart van padel, de sporthype van het moment.

Dankzij de komst van drie nieuwe padelterreinen, waarvan twee overdekt, zullen de leden van Tennis en Padel Club Koksijde over zes terreinen beschikken. Met in totaal zes stuks droomt de club zelfs van de organisatie van een internationaal toernooi.

In 2012 opende TCK het nieuwe tenniscomplex met vier binnenterreinen, zeven buitenterreinen en een splinternieuw clubhuis. Vijf jaar later volgde de opening van de eerste padelterreinen en het succesverhaal zet zich voort. Onze tennis- en padelclub blijft groeien: met 1.035 leden is TCK de op één na grootste van West-Vlaanderen. Het padelverhaal speelt hierin een belangrijke rol.

Groene zone

De kostprijs van de nieuwe terreinen neemt Lokaal Bestuur Koksijde voor de helft op zich, de overige vijftig procent wordt betaald door de club. De gemeente investeert ook in omgevingswerken. De nieuwe padelterreinen worden mooi geïntegreerd in de omgeving dankzij een groene zone. De drie terreinen komen op het meest zuidelijke tennisveld (nummer één). Het gaat om een investering van 270.000 euro, de omgevingswerken niet inbegrepen. Dit najaar zou de uitbreiding een feit moeten zijn.