Je voelt en proeft eeuwenoude geschiedenis in het Abdijmuseum Ten Duinen. Keer terug naar de tijd van toen de Duinenabdij één van de big five was in het graafschap Vlaanderen. Wandel tussen de eeuwenoude muuropstanden die stille getuigen zijn van een ver verleden. Ga op ontdekking in het museum, tussen unieke collectiestukken die archeologen ter plaatse vonden.

Ervaar het dagelijks abdijleven

Wonen, werken, bidden, eten, spelen en liefhebben in een middeleeuwse cisterciënzerabdij… het zal je verbazen hoe verschillend en gelijkaardig de middeleeuwer en de moderne mens zijn. Eén van de blikvangers in het museum is de grote LEGO®-maquette van de Duinenabdij waar Amazings een half jaar aan werkte. Die maquette toont je hoe imposant de abdij was in de 15e en 16e eeuw.

Abdijmuseum Ten Duinen

Nieuwe smartphonewandeling: Toen de dieren nog spraken

In het Abdijmuseum Ten Duinen geniet je van de vertelwandeling Toen de dieren nog spraken met videoverhalen. Te beleven in je bubbel op de abdijsite. De wandeling is inbegrepen in je museumticket en loopt nog t.e.m. het einde van het jaar.

Het museum neemt je mee in een wereld van Symbolen & Tekens

Welke symbolen en tekens gebruikten de mensen in de Duinenabdij? Wat betekenden ze? En voor wie waren ze? Elke generatie heeft specifieke symbolen en tekens. Denk maar aan onze emoticons of smileys. Sommige tekens zijn alleen bekend bij een kleine groep, andere wereldwijd.Dat geldt ook voor de tekens en symbolen uit de abdijgemeenschap. Vanaf eind juni plaatst het museum verschillende collectiestukken rond dit thema in de kijker.

Zzzoek de Schat van Vlieg

Hou jullie klaar, want we hebben een leuke zoektocht voor jullie! Aan de hand van heel wat tips vind je de Schat van Vlieg! Wie gaat dezzzzze uitdaging aan? De zoektocht loopt in juli en augustus en is inbegrepen in je museumticket.

Praktisch: De medewerkers zorgden voor een coronaveilig museumparcours. 

Reserveer je tickets online

Lees hier ook meer info over de zomeractiviteiten.