Dompel je tijdens dit festival onder in een feestelijke middeleeuwse sfeer. In het Vanneuvillehuis maken we het extra gezellig met de ‘Matinee bij Walter’ sessies op donderdagen in de schoolvakanties. 
 

Er is heel wat te beleven voor families waaronder theater, middeleeuwse ambachten, animatie en roofvogeldemonstraties.

Wanneer? Zaterdag 13 augustus (14-19 uur)

Praktisch*:

  • Prijs: € 7 (volwassene 18+), € 5 (6 tot 18 jaar), gratis (voor kinderen jonger dan 6 jaar)
  • Kinderen tot 18 jaar die helemaal verkleed komen in middeleeuws thema, mogen gratis binnen
  • Reserveer je tickets online en kom ruimschoots on time
  • Ingang via museuminkom (A. Verbouwelaan 15)

Deuren open: Vanaf 13 uur. Start programma om 14 uur. Einde festival om 19 uur.

Het museumcafé De Gasterie is open tijdens Feest in de Abdij (voor wie een ticket heeft). De drankkaarten die gebruikt worden bij de Abdijavonden en onze Park Pop-Up concerten zijn ook hier geldig.

Aperitiefconcerten

Op donderdag tijdens de zomervakanties, om 11 uur. Duurtijd: 45 minuten. Reserveer via tenduinen.be

14 juli: Schelpenman

Zijn passie voor zee- en aardvruchten leiden hem van nature naar klanken uit de Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse culturen.

28 juli: Iben Naessens plays Tim Duyck Guitars

Koksijdenaar Tim Duyck bouwt prachtige gitaren onder zijn eigen naam. Voor deze gelegenheid nodigt hij professioneel klassiek gitarist Iben Naessens uit om op zijn gitaren te spelen.

4 augustus: Duo Vertriest- Baculalay

Virtuoos accordeonist Leander Vertriest is thuis in jazz en volksmuziek. Gitarist en zanger Djalt Baculalay zet als kleinzoon van Koen De Cauter de muzikale traditie verder. Verwacht een unieke samensmelting van zigeunermuziek, traditionele liederen, musette en swing.

11 augustus: Belladonna

Belladonna uit Koksijde brengt vierstemmige nummers met zes tot tien vrouwenstemmen. Je hoort muziek uit alle continenten, van oorlogsgezangen over drinkliederen tot klaagzangen en feestliederen. Steeds gebracht met de grootste passie, energie en enthousiasme.

18 augustus: Tom Kristiaan

Filmische pianomuziek met prachtige beeldprojectie. Deze filmische muziek werd al gebruikt in verschillende documentaires op nationale televisie en mag ook rekenen op duizenden streams op Spotify in meer dan 100 landen.

25.08   - MATTIASD

Terwijl Mattias Devriendt piano speelt, kom jij tot rust in een strandstoel of op een ligmatje. Ogen toe doen en genieten. Onze zomerreeks van 2022 sluiten we af met deze unieke ervaring. MattiasD haalde zelfs het VRT nieuws met één van zijn ligconcerten. Neem gerust ook zelf een dekentje of kussen.