Dat je lekker eet in onze gemeente, bewijzen de gelauwerde restaurants.

Net zoals vorig jaar krijgen twaalf restaurantuitbaters een vermelding in de nieuwste gids Gault&Millau: Willem Hiele, Mondieu, De Kelle, Julia, Carcasse, Oh-restaurant, 8Chef, Bistro Nils, Sea Horse (als stijger), Bistronomie Eglantier, Het Keukenhof en De Huifkar. 

Willem Hiele en Carcasse pronken met Michelinster

Chef-kok Willem Hiele van het gelijknamige restaurant kreeg zijn eerste ster! Restaurant Carcasse behoudt de zijne. Zo telt Koksijde twee culinaire sterren.  

Willem Hiele

Willem Hiele

Voor de eerste keer prijkt Willem Hiele in de Michelingids. De 39-jarige Koksijdenaar is al jarenlang een vaste waarde in Gault&Millau, begin dit jaar volgde de ultieme bekroning. De uitbaters zijn dankbaar. “Het is dankzij de steun van de klanten, collega’s en ons topteam dat we hier nu staan”, zo laat topchef Willem Hiele weten aan de redactie van Tij-dingen.

Wist je dat? Het wereldwijde restaurantplatform Opinionated About Dining heeft een jaarlijkse lijst met Europese toprestaurants bekendgemaakt. Er verschenen hierin acht Belgische zaken waaronder Restaurant Willem Hiele in Koksijde. Hij staat op een knappe 57e plaats. 

Hendrik Dierendonck

 In Carcasse werkt Hendrik Dierendonck net zoals in zijn beenhouwerij: niets van het product gaat verloren. “We verkopen niet zomaar vlees. Het is vlees met een verhaal dat we delen met onze gasten.” Alles draait om ambacht, terroir en passie. Hendrik denkt bij zijn derde opeenvolgende ster ook aan zijn collega’s en hoopt net als iedereen dat we snel terug kunnen samenkomen. 

Hendrik Dierendonck

Smakelijk genieten in Koksijde-Oostduinkerke?

Ontdek ons aanbod restaurant, tearooms en brasseries. 

Zin in takeaway?

Een overzicht van alle ondernemers die hun afhaaldiensten aanbieden.