De Schipgatsessies ontstonden in coronatijden. Wegens groot succes staan deze zomer vier nieuwe concerten klaar met 100 procent Belgisch én jong talent. 

Wanneer: in de zomervakantie, vier dinsdagavonden op een rij, telkens om 20 uur. Plaats van afspraak? Het panoramisch dakterras van het Duinenhuis, middenin de Schipgatduinen. Ronduit idyllisch met een zonsondergang als backdrop. Een uitzicht van 360 graden op de duinen én de Noordzee.

Douglas Firs op 26 juli

2020 was voor singer-songwriter Gertjan Van Hellemont aka Douglas Firs een erg emotionele rollercoaster. Hij werd heen en weer geslingerd tussen verdriet door het verlies van zijn moeder en grootmoeder en blijdschap omdat hij vader zou worden. In deze tweedstrijd schreef hij zijn album Heart of a Mother, een krachtige plaat die de uitersten van een oprecht hart blootgeven.

Porcelain id op 2 augustus

Porcelain id is de Rwandese Hubert Tuyishime (23) (they/them). Als laureaat van Sound Track 2021 gelden ze als één van onze muzikale beloftes, door de jury geroemd om hun krachtige, diepgaande teksten en indrukwekkende stem die zowel intens als breekbaar is. Bewegend tussen poëtische en eigenzinnige performance, met invloeden uit klassieke pop en lo-fi leggen hun nummers rauwe zenuwen bloot: kwetsbaar, oprecht en authentiek. Gewapend met slechts een akoestische gitaar en stem, weet Porcelain id het publiek te ontwapenen.

Camille Camille op 9 augustus

In 2019 schopte de jonge Brusselse singer-songwriter Camille Willemart aka Camille Camille het tot in de finale van De Nieuwe Lichting met haar prachtige stem. Haar moeder leerde haar gitaar spelen. Op 18-jarige leeftijd trok ze vervolgens naar de Zuidkust van Engeland om er op straat te spelen. De natuur is een prominent thema in haar nummers, evenals dromen, zelfreflectie en menselijke relaties. Haar zachte stem en dromerig oeuvre brengen je naar hogere sferen.

BLUAI op 16 augustus

BLUAI is de artiestennaam van de 24-jarige singer-songwriter Catherine Smet uit het Waasland, die nog niet zo lang geleden in haar studentenkamer intieme liedjes opnam. Intussen verzamelde ze een hele band rond zich. Ze wonnen de drie grootste muziekwedstrijden waaronder Humo’s Rock Rally. Daarmee treden ze in de voetsporen van onder andere Meskerem Mees, Whispering Sons en Compact Disk Dummies. Van langzame en dromerige indiefolk tot vrolijke indiepop. De liedjes van BLUAI vertellen herkenbare verhalen over liefde en liefdesverdriet. Catchy, fris en eerlijk. 

  • De voorstellingen starten om 20 uur.
  • Tickets kosten 15 euro.
  • Reserveer op www.casinokoksijde.be of 058 53 29 99.