Net zoals vorig jaar vindt er een update plaats van het reglement betalend parkeren, na evaluatie op basis van opmerkingen van de inwoners. Zo komt er een nieuwe blauwe zone (met blauwe schijf) en wordt de groene zone in de G. Scottlaan aangepast.  Vanaf dinsdag 1 februari gaat het nieuwe reglement in. Verderop dit artikel vind je de brochure met alle informatie.

Detail: de twee bestaande retributiereglementen (betalend parkeren en parkeren in een zone met beperkte parkeertijd) worden samengevoegd tot één geheel, maar daar merk jij niets van. Op de effectieve aanpassingen moet je natuurlijk wel letten.

Eerst en vooral: de huidige blauwe zones in de dorpskernen van Koksijde-Dorp en Oostduinkerke-Dorp blijven bestaan: je mag twee uur gratis parkeren. Vergeet je parkeerschijf niet te leggen. Parkeerkaarten zijn er niet toegelaten. 

Nieuwe blauwe zone: vier uur gratis parkeren

In Koksijde komt er een nieuwe blauwe zone, ten noorden van de grens en inclusief de Liefjeslaan-Vossenstraat-Verdedigingslaan-Hooplaan. Ook komt een bijkomende blauwe zone in de Houtsaegerlaan (Koksijde-Dorp). De straten ten noorden van de W. Elsschotlaan en ten oosten van de Strandlaan, in Sint-Idesbald, vervolledigen de nieuwe blauwe zone volgens deze bepalingen:

  • gratis parkeren voor maximaal vier uur, met blauwe schijf, zeven dagen op zeven 
  • houders van een (duurdere) parkeerkaart parkeren hier zonder beperking (exclusief parkeerkaarten voor garages)
  • bewoners van deze zone kunnen (binnenkort) een parkeerkaart blauwe zone aanvragen (administratiekosten: 20 euro)
  • de parkeerkaart blauwe zone mag je alleen gebruiken in deze drie zones, dus niet in de handelskernen van Koksijde- en Oostduinkerke-Dorp

Let wel: voorlopig staan de aanpassingen nog niet op de digitale parkeershop. Deze aanpassingen volgen zo snel mogelijk.

Kaart met de nieuwe blauwe zones (Koksijde-Bad)

Blauwe zones in SInt-Idesbald

Gilles Scottlaan: drie paardentrailers en extra parkeerplaatsen (paarse zone)

De groene zone (IV), oostkant G. Scottlaan, wordt aangepast na een grondige evaluatie. Er komt een beperking tot max. drie plaatsen voor paardentrailers. De overige plaatsen komen bij de paarse zone.

Tariefwijzigingen week- en immokaart

In de paarse zone bedraagt de kostprijs van een weekkaart 30 euro, voor het vijfdagentarief betaal je 24 euro. Met een immokaart parkeer je een volledige week in de paarse zone. De kostprijs hiervan is aangepast naar 25 euro.


Wist je dat?

... je in een rode zone maximaal twee uur betalend mag parkeren, in een paarse zone is dat onbeperkt tegen betaling.

... je op Shop&Go-plaatsen gratis mag parkeren voor 30 minuten.