Tij-dingen ging langs bij surfschool.be-manager Sofie Dobbelaere.  De school ligt niet op het strand, een groot verschil met de drie andere surfclubs in onze gemeente.

"We zorgen al 21 jaar lang voor unieke ervaringen."  

Tij-dingen: De zomer is in aantocht. Waarvoor staat jullie surfclub?
Sofie Dobbelaere:
"Surfschool.be staat garant voor sportief waterplezier. Door onze persoonlijke aanpak slagen we er al 21 jaar in om mensen een leuke ervaring te bezorgen of zelfs een nieuwe passie aan te leren. Iedereen is welkom: kinderen en volwassenen die willen proeven van een dagje surfen en zij die er helemaal voor gaan."

Dieter en Sofie van Surfschool.be

Er is het hele seizoen beweging op het strand van Sint-André 

T-d: Waarin onderscheiden jullie zich van andere surfclubs?
Sofie:
"We zijn een surfschool pur sang. Mensen zo vlot mogelijk leren surfen is ons doel. Up-to-date materiaal, een betrokken team van monitoren en altijd evoluerende leertechnieken helpen ons daarbij. Onze surfschool ligt niet op het strand, dat is een groot verschil. We zouden daar graag verandering in brengen en zo nog meer service en (dankzij zicht op zee) veiligheid bieden in een surfontmoetingsplaats voor iedereen. Jongens en meisjes die jaarlijks bij ons surfen zien groeien tot zelfstandige surfers in een kwalitatieve jeugd -en clubwerking: dat zou de kers op de taart zijn."

T-d: Vat jullie werking eens samen in een notendop. 
Sofie:
"We geven van eind maart tot midden oktober windsurf-, golfsurf- en SUP-les voor alle leeftijden en niveaus, privé of in groep. Tijdens de zomer organiseren we wekelijks onze populaire surfkampen en verzorgen we het sportieve luik van surf- en taalvakanties Depauw. Alles samen is dat goed voor 700 kinderen en jongeren. We lokken ook groepen naar Oostduinkerke. Sportteams en bedrijven komen voor een sportieve teambuilding aan en op zee. Scholieren genieten van een avontuurlijke sportdag. We organiseren ook steeds meer sportieve communie- en vrijgezellenfeesten of fin-de-saisons. Er beweegt het hele seizoen lang vanalles op het strand van Sint-André!"

T-d: Wie zijn de drijvende krachten in de club?
Sofie:
"Die lachende gezichten na een surfles, die inspireren ons. We werken samen met een hecht team van jobstudenten en freelancers waarvan een groot deel ooit zelf deelnam aan onze surfkampen. Dieter en ik zijn voltijds actief om alles vlot te laten verlopen. Naast lesgeven houden we ons bezig met de onzichtbare taken. Dieter is, met zijn gouden handen, het manusje-van-alles en zorgt voor het onderhoud van alle materialen. Ikzelf sta in voor het administratieve en organisatorische luik."

T-d: Welke maanden zijn het drukst?
Sofie:
"Vanaf eind maart tot midden oktober zijn druk, met als piekmaanden juli, augustus en september."

T-d: Welke watersport is het populairst?
Sofie:
Golfsurfen is populair, maar als je het aan de kinderen op surfkamp vraagt mag je daar zeeraften, kajakken en suppen aan toevoegen. Ook op een dag zonder wind en golven hebben ze waterpret."

T-d: Verwacht je dat er bepaalde watersporten extra populair zullen worden?
Sofie:
"Golfsurfen blijft boomen! Een nieuwe tak aan de surfboom is wingfoilen. Dankzij de snelle leercurve en compact materiaal is dat een snel groeiende watersport."

T-d: Heeft de coronapandemie sporen nagelaten?
Sofie:
"De zomer van vorig jaar was drukker dan ooit. Een recordaantal mensen leerde surfen en bij velen bleef het niet bij die ene keer. En het ziet ernaar uit dat we opnieuw een drukke zomer krijgen. Helaas mochten we geen groepen ontvangen in 2020, we hopen dat dit snel terug kan."

T-d: Waarom moeten onze inwoners zeker eens langskomen?
Sofie:
"De surfschool is bekend voor de gezellige, ongedwongen sfeer waar iedereen welkom is om te relaxen. Of dat nu op ons zonneterras is of op zee, je kan bij de surfschool ook een surfboard, SUP of kajak huren. Nieuwsgierig? Spring gerust binnen."

Info: info@surfschool.be