De redactie van Tij-dingen selecteerde speciaal voor jou alternatieve uittips in Koksijde. Fijne vakantie!

Sint-Pieterskerkhof Koksijde-Dorp

Dit vooruitstrevend ontwerp laat je stilstaan bij het leven en gedenkt de mensen die er niet meer zijn. Merk de rol op van het water dat het leven symboliseert en hemel en aarde met elkaar verbindt door de weerspiegeling.

Coxyde Military Cemetary

Deze Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog ligt een kleine kilometer ten noordwesten van Koksijde-Dorp, aan de rand van de duinen. 

Charmant Sint-Idesbald

Baaltje is bekend dankzij de wirwar van straatjes met charmante huizen. In Sint-Idesbald vind je absolute cultuurpareltjes zoals het Museum Paul Delvaux en de Keunekapel.

Wulpen: landelijke parel

Verscholen achter de kustlijn ligt het pittoreske Wulpen. Ideaal om op adem te komen tijdens het drukke zomerseizoen. 

De Hoge Blekker en het Schelpenpad

Geniet van op de Hoge Blekker van een prachtig uitzicht op de Doornpanne en de Aquaduin-site. Het vernieuwd schelpenpad verbindt Koksijde en Oostduinkerke en is een ideaal fiets- of wandelpad. 

Site Duinenabdij en Zuid-Abdijmolen

Deze locatie ademt geschiedenis en spreekt voor zich. Ook hier wandel je eindeloos. Het Abdijmuseum Ten Duinen en de Zuid-Abdijmolen zijn ook heel kindvriendelijk.

Natuurdomein De Koolhofput

Het provinciaal domein De Koolhofput ligt deels op Koksijds grondgebied. Geniet van de rust met een gezinsvriendelijke natuurkuur. Ideaal voor wandelaars, natuurliefhebbers en hengelaars. Tip: neem je picknick mee. (Foto's © Dries Decorte-Marie Godderis)