Koksijde Yachting Club (KYC)

"Vakantiegevoel is altijd aanwezig"

Beachmaster Christ'l Smet: "Onze club wordt gekenmerkt door een mix van nationaliteiten en talen. We richten ons niet alleen op de locals, want door onze historiek hebben we leden uit o.a. Wallonië, Brussel, Luxemburg, Frankrijk en zelfs Zwitserland. Mensen van hier wanen zich daarom altijd op vakantie als ze naar de KYC komen. Tijdens de zomer organiseren we catamarankampen voor jong en oud. Voorts kan je ook kiten en organiseren we SUP- (stand up paddling, red.) en windsurflessen op maat. Watersport is een ideaal familiemoment dankzij de combinatie van zon, zee en wind: puur natuur. Onze club biedt alles veilig en laagdrempelig aan."

Meer info & contact: beachmaster@kyc.be www.kyc.be

KYC

Sand Yacht Club van Oostduinkerke (SYCOD)

"Unieke ligging tussen twee duinen"

Kim Casteleyn (sportief manager): "SYCOD staat in de eerste plaats voor gezelligheid. Bestempel ons gerust als een familieclub We laten de jeugd kennismaken met de zee en het strand. Onze sportwerking start vanaf vijf jaar en vanaf je elfde leer je catamaranzeilen: eerst op de kleinere bootjes en daarna op de grote exemplaren. Het is moeilijk te zeggen welke watersportdiscipline het meest populair is, we hebben ongeveer evenveel zeilers, windsurfers en kiters in ons ledenbestand. De komst van de grote nieuwe watersportzone was dus een uitstekende zaak voor de veiligheid van iedereen. Onze ligging is uniek, tussen twee duinen met zicht op zee. Iedereen is welkom."

Meer info en contact: info@sycod.be www.sycod.be

Surfschool.be

"Bekend dankzij de gezellige en ongedwongen sfeer"

Surfschool.be-manager Sofie Dobbelaere: "We staan garant voor sportief waterplezier. Door onze persoonlijke aanpak slagen we erin om mensen een leuke ervaring te bezorgen of zelfs een nieuwe passie aan te leren. Iedereen is welkom: kinderen en volwassenen die willen proeven van een dagje surfen en zij die er helemaal voor gaan. We geven van eind maart tot midden oktober windsurf-, golfsurf- en SUP-lessen aan alle leeftijden en niveaus – privé of in groepsverband. Tijdens de zomer organiseren we wekelijks surfkampen, alles samen gaat het over ongeveer 700 kinderen en jongeren. De surfschool is bekend door de gezellige, ongedwongen sfeer: iedereen is welkom om te relaxen. Spring gerust eens binnen!"

Meer info & contact: info@surfschool.be www.surfschool.be

Surfschool.be

Surfclub Windekind

"Hotspot voor overwinterende surfers"

Sven Fransen is manager en jeugdsportcoördinator in Surfclub Windekind: "Op winderige dagen vind je soms meer dan 200 watersporters in het zilte sop. Wist je dat je bij ons materiaal kan huren voor bijna alle surfdisciplines? Ongeveer 800 actieve leden genieten jaarlijks van dat aanbod. Vanaf je achtste kan je al op verkenning in watersportland. Onze jeugdwerking begeleidt speelvogels tot ze volwaardige watermannen of -vrouwen zijn. We tellen ondertussen al 120 jonge watersporters. En we zijn ook voortrekkers richting het nieuw evenwicht tussen economie en ecologie. Dankzij onze unieke ligging is Windekind tijdens de wintermaanden dé hotspot voor (de snel groeiende groep) overwinterende surfers."

Meer info & contact: sven@surfclub-windekind.be www.surfclub-windekind.be

Windekind