Het vertelfestival Toen de dieren nog spraken is een jaarlijkse traditie tussen kerst en nieuwjaar in het Abdijmuseum Ten Duinen.

Voor deze editie ontwierp het museum smartphonewandelingen. Met spannende videoverhalen over de Duinenabdij. Verhalen die gelinkt zijn aan de geschiedenis van de abdij. Via een QR-code zie je een filmpje waarin de verteller een verhaal brengt. De smartphonewandeling is beschikbaar tijdens het volledige museumjaar 2021.

Beleef het in je bubbel op de abdijsite

Hoe reserveer ik?

De smartphonewandeling is meegerekend in je museumticket.
Zorg ervoor dat je je tijdslot reserveert via de website.

Zijn de verhalen binnen of buiten te beleven?

We bieden de verhalen buiten op de abdijsite aan. Om opstoppingen in het museum te vermijden in deze coronatijden. Je neemt dus best gepaste kledij mee voor een buitenwandeling.

Wat heb ik nodig?

Je hebt een smartphone nodig met 4G-verbinding. Heb je oortjes of een hoofdtelefoon? Neem die dan best mee. Zo zit je nóg meer in het verhaal.

Toen de dieren nog spraken

Wie zijn de vertellers?

Hilde Rogge

Haar verhalen – waarmee ze jong en oud verwondert – sprokkelt ze uit oude legendes, mysterieuze literatuur of uit eigen ervaringen. Liefst van al laat ze zich inspireren door plekjes met een geschiedenis. En daarvoor is de Duinenabdij perfect.

  • De geheimen van de waterput – voor families, vanaf 5 jaar
  • De wraak van Pieter Peyt – voor volwassenen

Veerle Ernalsteen

Fris, eigenzinnig en met humor. Zo vat je Veerle Ernalsteen samen. Ze brengt sprookjes en volksverhalen voor een publiek van nu. Luchtig en met een lichte draai eraan.

  • Hoge Blekker: de losgeslagen reus van Koksijde – voor families, vanaf 5 jaar
  • Ursula en haar 11.000 maagden – voor volwassenen

Herwig Deweerdt

Geacteerd met theatergezelschappen, op een internationale verteltheatertour gegaan, theaterstukken geschreven en geregisseerd, meegewerkt aan films, boeken geschreven, documentaires gemaakt en voice-overs ingesproken: deze verteller deed het allemaal. Herwig Deweerdt en verhalen… dat is als boterhammen met choco: een ideale combinatie.

  • De wonderen bij de inwijding van de abdijkerk – voor families, vanaf 5 jaar
  • Abt Maes en de twee pausen (voor volwassenen) – voor volwassenen