Su-per-warme zomerdag? Koel af met deze leuke waterspelletjes.

Appelhappen

Snij een appel in stukken en leg die in een teiltje met water. Nu moet je zo snel mogelijk de appel opeten, zonder je handen te gebruiken. Ben jij de snelste?

Sponstikkertje

Speel tikkertje, maar dan met een natte spons. Word je aangetikt met de spons? Dan word jij de nieuwe tikker. Spreek voordien zeker af of je met de natte spons mag gooien.

Het bevroren T-shirt

Maak een paar oude T-shirts nat en leg die een nachtje opgevouwen in de vriezer. Daarna is het spel zeer simpel: de eerste die een T-shirt aan trekt, is de bibberkoning.

De lekkende flessen race

Maak bij twee plastic flessen enkele kleine gaatjes in de bodem. Elk team krijgt zo’n fles. Met deze fles moet je om ter snelst het water van de ene emmer naar de andere vervoeren. Maarrr… je mag de fles niet gewoon vastnemen, je moet hem boven je hoofd houden. Je mag zelf kiezen wie wint: het team dat als eerste zijn emmer leeg krijgt, of het team dat op het einde het meeste water in zijn emmer heeft.

Strandbal schieten

Neem je zotste waterpistool en een strandbal. Maak twee lijnen (een paar meter tegenover elkaar) en leg de strandbal in het midden. Ga achter je eigen lijn staan en schiet vanaf het startschot op de strandbal zodat die achter de lijn van je tegenstander komt. Je mag dichter bij de bal komen, je mag op je tegenstander mikken om hem af te leiden, maar je mag de strandbal niet aanraken.

Wist je dat…

  • … metaal langer wordt wanneer het warm is? Daardoor groeit de Eiffeltoren met ongeveer 15 centimeter in de zomer.
  • … je een bolletje ijs in ongeveer 50 likjes oplikt? Probeer maar.
  • … het grootste ijshoorntje ooit bosbessensmaak heeft? Dat ijsje was drie meter en acht centimeter hoog en woog 75 kilogram. Daar heb je meer dan 50 likjes voor nodig.