Op maandag 26 december nemen het Beauvarletkoor Koksijde, sopraan Sarah Peire en een strijkersensemble je mee naar de barok.

Wachet auf, ruft uns die Stimme… zo begint het motet dat Johann Christoph Bach, zoon van Johann Sebastian, componeerde om Kerstmis aan te kondigen. Wat staat er nog op het programma? Werken van Johann Michael Bach, Dietrich Buxtehude en Georg Friedrich Händel.

Plaats van afspraak? De Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk op 26 december om 17 uur. De prijs bedraagt 20 euro (25 euro aan de deur). Jonger dan 26 jaar? Dan betaal je 10 euro. Koop je ticket bij één van de koorleden of de dienst Toerisme.

Contact: beauvarlet@gmail.com of toerisme@koksijde.be

Het dubbelkorige motet Fürchtet euch nicht van Johann Michael Bach vertelt hoe aan de herders in het veld wordt verkondigd dat Jezus is geboren. In dulci jubilo van Buxtehude klinkt je zeker bekend in de oren, want dit koorwerk is een meerstemmige bewerking van een bekend kerstlied uit de 14e eeuw.

Uit Messiah, an Oratorio, ongetwijfeld het bekendste werk van Händel, brengt het koor het gedeelte dat het kerstgebeuren vertelt: drie koordelen wisselen af met enkele aria’s gezongen door sopraan Sarah Peire, het geheel ondersteund door een strijkersensemble.