Op zondag 10 september vragen we wereldwijd aandacht voor suïcidepreventie. Op deze dag doorbreken we taboes en staan we stil bij iedereen die geconfronteerd wordt met zelfdoding.
Inzetten op preventie is van levensbelang en iedereen speelt een rol in het voorkomen van suïcide.
Op 10 september branden we om 20 uur een kaars om overleden dierbaren te herdenken. En om iedereen die met zelfdoding in aanraking kwam, op welke manier dan ook, te ondersteunen.
>> Deel jouw steun via sociale media met de hashtag #lightacandle en tag Werkgroep Verder na Zelfdoding.
Gratis en anoniem chatten kan op www.zelfmoord1813.be of www.tele-onthaal.be
Iemand verliezen door zelfdoding is ingrijpend. Als nabestaande blijf je achter met veel vragen en gevoelens van kwaadheid, angst en verdriet. Praten met anderen biedt steun. Wist je dat er in Koksijde een gespreksgroep bestaat voor nabestaanden? Je bent meer dan welkom.
Gesprekken met andere nabestaanden doen deugd omdat deze mensen je goed aanvoelen en weten wat je doormaakt. Het vinden van begrip, herkenning en erkenning is belangrijk.
Rouwen na zelfdoding kan veel tijd in beslag nemen, het maakt dus niet uit hoe lang geleden het gebeurde. Je kan op eender welk moment aansluiten en je hoeft niet altijd aanwezig te zijn. Kom langs wanneer je daar behoefte aan hebt.
>> Interesse? Neem contact op voor een kennismakingsgesprek: 0491 356 289 of nazelfdoding.koksijde@werkgroepverder.be
De gemeentelijke werkgroep Geestelijke Gezondheid organiseert elk jaar activiteiten om jou te informeren en te sensibiliseren rond mentale gezondheid. De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid (oktober) vormt het speerpunt Meer weten? Ontdek het aanbod in de volgende editie van Tij-dingen.