Pasen roept bij iedereen heel wat levendige herinneringen op. Van paasklokken tot paashazen. Tijdens deze paasvakantie moeten we nog wat voorzichtig zijn, maar de (hopelijk) warmere temperaturen maken veel goed. Ideaal om in de tuin aan de slag te gaan.

Knip de bon uit die je in deze Tij-dingen vindt en haal je gratis bloemenzaadjes af.

Tij-dingen: Burgemeester, de paasvakantie komt eraan. Het belooft druk te worden?
Burgemeester Marc Vanden Bussche:
“Inderdaad. De paasvakantie is traditioneel één van de hoogtepunten in onze gemeente. En dit jaar verwachten we nog meer volk dan anders. We verwelkomen niet alleen onze tweedeverblijvers, maar ook de mensen die niet naar het buitenland trekken. Onze bevolking zal waarschijnlijk verdrievoudigen: van 22.000 naar 60.000. Doordat de horeca nog niet open mag, wordt het extra spannend. Maar we zijn voorbereid: de openbare toiletten zijn open en we zetten acht Koksijde-coaches in om de drukte op te vangen. Onze handelszaken weten ondertussen ook hoe ze de mensen moeten ontvangen. Veel hangt natuurlijk af van het weer. Koksijde zal er op zijn paasbest uitzien met extra aandacht voor thematische versiering. Ga zeker naar de bloemenmarkt die dit jaar plaatsvindt in de Van Buggenhoutlaan.”

Bloemen zijn niet alleen goed voor je eigen humeur, maar ook voor de bijen

T-d: Koksijde trakteert haar inwoners op wilde bloemen?
Burgemeester:
“We zijn een bloemengemeente en daarom schenken we onze inwoners een fleurig cadeau. Niet alleen goed voor je eigen humeur, maar ook voor de bijen. Mijn vrouw houdt van bloemen, dus wij zullen die bloemen alleszins een mooi plekje geven.”

T-d: Het vaccinatiecentrum begint op volle toerental te draaien?
Burgemeester:
“Het duurde wat langer dan ik had gehoopt. Ik ben 71 jaar en wacht – net als mijn leeftijdsgenoten – vol ongeduld op mijn uitnodiging. Het kriebelt, vooral omdat we zelf de organisatie niet in handen hebben, we hangen af van de Vlaamse overheid. Ik doe nogmaals een oproep aan iedereen om zich te laten vaccineren, want daar hebben we wel invloed op. Het is de snelste manier om onze vrijheid te heroveren. Ook een dikke merci aan de vrijwilligers en de medewerkers van onze organisatie die daar de handen uit de mouwen steken. Heb je vragen of problemen? Aarzel niet om contact op te nemen met mijn kabinet.”

Ik doe nogmaals een oproep aan iedereen om zich te laten vaccineren. Het is de snelste manier om onze vrijheid te heroveren.

T-d: Dit jaar geen bedevaart naar Baaldjes Kruis, maar met Jean-Marie D’haenen heeft het Genootschap van de Zalige Idesbald wel een nieuwe voorzitter?
Burgemeester:
“Een traditie die we dit jaar helaas moeten overslaan. Ik wens Jean-Marie veel succes met zijn voorzitterschap en bedank zijn voorganger Ferdinand Vanfraechem voor de inzet.”