Begin 2017 deden archeologen een spannende ontdekking op de bouwwerf van het nieuwe politiekantoor in Koksijde. Een grafveld en de restanten van oude gebouwen werden blootgelegd.

Wie waren die Merovingen? Ontdek meer over deze vroege kustbewoners: duik terug in de tijd met onder meer archeologische vondsten en prachtige bouwwerken in LEGO®, gemaakt door David Vanhee aka Little Brickroom. David Vanhee is archeoloog, deelnemer aan LEGO Masters en vooral een creatieve geest. Zijn kronkels zet hij graag om in LEGO®-stenen om de gekste en leukste creaties vorm te geven. Lees verder onder de illustratie en ontdek alle praktische gegevens én een primeur! 

 

Praktisch

  • Themaopstelling van 2 april tot en met 8 januari 2023 in het Abdijmuseum Ten Duinen.
  • Toegang inbegrepen in je museumticket (gratis voor Koksijdenaars).
  • Info en tickets: www.tenduinen.be

Schenking en primeur voor Abdijmuseum Ten Duinen

Begin 2017 deden archeologen een spannende ontdekking op de bouwwerf van het politiekantoor van Politie Westkust. Een grafveld en de restanten van oude gebouwen werden blootgelegd. En zo ontdekten we dat er 1.300 jaar geleden Merovingen woonden in Koksijde. Op 1 april vond in het Abdijmuseum Ten Duinen een officiële schenking plaats: Politiezone Westkust overhandigde het archeologisch ensemble van de Merovingen aan Koksijde. 

Fotomoment Merovingers PZ Westkust-gemeente Koksijde