Als vrijwilliger breng je warmte bij kinderen, jongeren of volwassenen die thuis zorg nodig hebben: mensen met een beperking, chronische ziekte, hoge leeftijd of dementie.

Hou ze een paar uur gezelschap, doe samen een wandeling, lees de krant voor of begeleid een spelactiviteit. Je doet de zorgvrager een plezier, maar ook de mantelzorger. Terwijl jij er bent, heeft die tijd voor zichzelf. Wist je dat sommige vrijwilligers ’s nachts aanwezig zijn bij mensen thuis? Ook dat is dus mogelijk. Interesse? Mail naar diksmuide@familiezorg-wvl.be. Lees een getuigenis van een medewerker onder de foto. 

Thuiszorg Familiezorg

Als vrijwilliger zie je snel hoeveel eenzaamheid er is. Door ouderdom of fysieke beperkingen, vermindert het aantal sociale contacten bij velen. Dus daar had ik iets extra te bieden: mensen hun verhaal laten doen en luisteren wat er allemaal achter hun verhaal schuilgaat. Luisteren is zo belangrijk…Ik doe dit nu ongeveer tien jaar, soms met enkele korte onderbrekingen. Het is zeker de moeite waard en als gepensioneerde krijg je er zelf veel waardevolle contacten bij. Ik raad iedereen aan om te ontdekken dat het geluk soms in kleine dingen zit.

Je kiest als vrijwilliger bij Thuiszorg Familiezorg zélf in welke situatie, waar, wanneer, hoe vaak en hoe lang je je engageert.

Bovendien

  • kan je rekenen op professionele coaching en een boeiend vormingsaanbod
  • ben je verzekerd tijdens je vrijwilligersopdracht
  • krijg je een kostenvergoeding

Geïnteresseerd en ben je ouder dan 18?
Thuiszorg Familiezorg zoekt voortdurend helpende handen!

Beroep doen op een vrijwilliger van Thuiszorg Familiezorg?

  • Voor meer informatie ben je altijd welkom in het regiohuis van Thuiszorg Familiezorg Diksmuide (De Breyne Peellaertstraat 52, 8600 Diksmuide)
  • Contact: 051 50 22 33 – diksmuide@familiezorg-wvl.be