Het Genootschap van de Zalige Idesbald organiseert sinds 1994 samen met de Pastorale Eenheid Ster der Zee en de gemeente de jaarlijkse bedevaart naar de kapel van de Zalige Idesbald.

Deze uiting van volkse devotie bestaat al heel lang en vindt dit jaar plaats op maandag 25 april.

Prior Erik-Godfried Feys van de Sint-Pietersabdij (Steenbrugge) gaat deze bedevaart voor, geassisteerd door abt Leo Van Schaverbeeck, ereburger van Koksijde en laatste cisterciënzerabt van België. Afspraak om 14 uur in de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk. Daarna wordt om 14.30 uur in processie gewandeld naar het kapelletje Baaldjes Kruus  in de Van Buggenhoutlaan. De plechtigheid eindigt met de zegening van de paardenvissers en de verspreiding van een gedachtenisprentje.

23 april: viering in de Sint-Pieterskerk

Abt Idesbald Van der Gracht overleed in 1167. Hij werd in 1155 de derde abt van de Duinenabdij en ook de eerste abt uit de eigen gemeenschap. Idesbald wordt o.a. aangeroepen tegen koorts, jicht en reuma. Hij werd zalig verklaard in 1894 en is door de eeuwen heen patroon van de vissers, de landbouwers en de Vlaamse adel. Op zaterdagavond 23 april vindt, in de Sint-Pieterskerk om 16.30 uur, een plechtige viering plaats voor de intenties van de bedevaarders. Het Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkoor Koksijde, onder leiding van Jan Vermeire, luistert de viering op.