De zomervakantie is begonnen. Na een lange winter zijn we allemaal klaar voor twee maanden zon en zee. Deze editie is historisch, want voor het eerst sinds maart 2020 vinden terug evenementen plaats in onze gemeente. Eindelijk. De redactie wenst iedereen een fijne zomer.

Tij-dingen: Koksijde blijft het goed doen op het vlak van vaccinaties?  

Burgemeester Marc Vanden Bussche: "Ja, en daar ben ik echt trots op. Hélène Ingels, mijn kabinetsmedewerker, is centrumleider en helpt mee om alles in goede banen te leiden. Halfweg juni was Koksijde koploper met 70 procent van de volwassen bevolking die haar eerste prik kreeg. Daarmee staan we aan de top in Vlaanderen en België. Onze gemeente heeft veel inspanningen geleverd om dat cijfer te halen. Van in het begin hebben we ingezet op persoonlijk contact, onder andere door onze oudste inwoners op te bellen en te zorgen dat iedereen in het vaccinatiecentrum raakte. Maar ook door een klantvriendelijk callcenter op te zetten, dat werd opgestart door Bieke Van Belle van cultuurcentrum CasinoKoksijde. Ik wil ook alle vrijwilligers bedanken die zich elke dag inspannen. Dat toont nog maar eens dat Koksijde een gemeente is met een groot hart."

Heel wat diensten schakelen drie versnellingen hoger! Ik wil hen nu al bedanken voor die inspanningen.

Burgemeester Marc Vanden Bussche

T-d: Hebt u een verklaring voor die koppositie?

Burgemeester: "Zoals ik al zei, ben ik ervan overtuigd dat die persoonlijke contacten de eerste stap zijn. Daar komt nog eens de goede werking van het vaccinatiecentrum bij waar geen vaccins verloren gaan. En niet te vergeten: de hoge vaccinatiebereidheid van de Koksijdenaars. We blijven op dezelfde weg verder gaan. Ook tijdens de vakantieperiode staan het vaccinatiecentrum en de huisartsenkring klaar om al uw vragen te beantwoorden."

T-d: Het belooft een mooie zomer te worden?

Burgemeester: "Deze zomer kunnen we weer vrijer ademen. We zetten terug in op onze klassiekers om iedereen dat vertrouwde gevoel terug te geven. Denk maar aan de tennistoernooien en de Beach Run. Wandelen en fietsen kregen een enorm succes tijdens de coronaperiode en daar zetten we verder op in. Ook onze zomerkampen keren terug, want kinderen moeten samen kunnen spelen. Wat ik zeker ook wil benadrukken: deze zomer versterken 350 jobstudenten onze diensten: 350 jongeren die de kans krijgen om een eerste werkervaring optedoen. Dat gaat van onze redders, over monitoren tot werkmannen aan de dienst Openbare Netheid. Het gaat grotendeels om jongeren uit Koksijde. En nu ik het over jongeren heb, wil ik nog meegeven dat het bestuur, mede op initiatief van schepen Van Hove, zorgde dat de zesdes uit onze gemeentescholen het schooljaar mooi konden afsluiten met een uitstap."

Deze zomer versterken 350 jobstudenten onze diensten: 350 jongeren die de kans krijgen om een eerste werkervaring op te doen.

T-d: Heeft u nog een boodschap voor onze inwoners om mee te nemen tijdens het zomerverlof?

Burgemeester: "Net als elk jaar delen we de komende maanden ons Koksijde met heel wat toeristen. Gelukkig is Koksijde groot, dus dat mag geen probleem zijn. EnHeel wat diensten schakelen drie versnellingen hoger: politie, brandweer en de medewerkers die alle evenementen in goede banen leiden. Ik wil hen nu al bedankenvoor die inspanningen. Tot slot wens ik iedereen een mooie zomer. Geniet van al het moois dat Koksijde biedt."