Vaccinatiecentrum Furnevent draait op volle toeren. Dat centrum draait grotendeels dankzij vrijwilligers. Mensen die – na de werkuren – inspringen in het vaccinatiecentrum om ons aan de felbegeerde groepsimmuniteit te helpen. Ondertussen zijn al heel wat inwoners gevaccineerd.

Tij-dingen polste naar de bevindingen van een aantal inwoners die al hun prik kregen. En die zijn ronduit positief.

Tij-dingen: Je liet je vaccineren. Waarom?
Ingrid Van den Heuvel:
"Vaccinatie is bijzonder belangrijk, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de samenleving. Het is bepalend voor het neerslaan van deze pandemie.
Maggy Werck: "Ik liet me vaccineren on het virus te bestrijden en om ons gewone leven terug te hebben."
Walter van Outrive: "Zoals zovelen liet ik me vaccineren zodat de verspreiding van het virus wordt gestopt en het normale leven kan hervatten."

T-d: Wat vind je van de organisatie in Furnevent? Verliep alles goed?
Maggy:
"De organisatie verliep vlekkeloos. Chapeau. Alles is goed verlopen dankzij de vele vrijwilligers en gezondheidsmedewerkers."
Walter: "De organisatie in Furnevent was werkelijk prima. Alles verliep enorm vlot, dankzij de vele vrijwilligers."
Ingrid: "Furnevent is piekfijn georganiseerd. Van bij de begeleiding op de parking, de toegang, de opvang en de nazorg. Wat opviel, was de rust die overal heerste en de vriendelijkheid van de medewerkers. Ik kan hen niet genoeg bedanken."

Alles verliep enorm vlot, dankzij de vele vrijwilligers

T-d: Waar kijk je het meest naar uit na corona?
Walter:
"Na corona start het gewone leven terug op en kunnen we opnieuw samenkomen met familie, vrienden of buren en kunnen we gezellig terug samen op restaurant gaan of een terrasje doen. Eindelijk rondlopen zonder mondmasker zal een enorme verademing zijn."
Ingrid: "Het normale leven opnieuw in alle vrijheid opnemen: familie en vrienden terug ontmoeten. Dat houdt ook in dat de verschillende generaties opnieuw zonder zorgen met elkaar kunnen omgaan."
Maggy: "Mijn kleinkind terugzien en haar veel kusjes geven. En natuurlijk ook terug reizen, op restaurant gaan en onze vrijheid terug krijgen om van het leven te profiteren."