Te veel alcohol drinken is slecht voor je gezondheid. Dat weet je. Toch is het niet gemakkelijk om een glas wijn of een trappist af te slaan.

En dat is ook niet altijd nodig. Misschien is februari de ideale maand om een lange alcoholpauze in te lassen. Wist je dat zelfs wie met mate drinkt, voordelen heeft aan een maand zonder alcohol? Tij-dingen somt die voor je op.

Meer energie

Alcohol werkt verdovend en maakt je suf. Alcohol afbreken eist ook veel van je lichaam. Door geen alcohol te drinken, geef je je lever een rustpauze. Tournée Minérale helpt je dus om te concentreren, je aandacht vast te houden, beter te presteren en inspanningen vol te houden. Indrukwekkend toch?

Slaap beter

Een glas alcohol als slaapmutsje? Het lijkt te werken, maar er zit een adder onder het gras. Je slaapt sneller in, maar alcohol zorgt voor een oppervlakkige nachtrust. Bij regelmatig drinken vermindert of verdwijnt het inslaapeffect zelfs. In plaats daarvan krijg je een onrustige en kortere slaap.

Spaar geld uit

Wijn, cava, gin… alcohol is niet goedkoop. In 2018 gaf het gemiddeld Belgisch gezin 516 euro uit aan alcoholische dranken. Met wat je minder uitgeeft aan alcohol kan je alcoholvrije drankjes ontdekken, jezelf een gezonde verwennerij gunnen of een uitstap doen.

Gezond gewicht

Wie gewicht zegt, denkt aan eten. Niet iedereen beseft dat alcohol zich laat voelen op de weegschaal. Alcoholische dranken hebben geen enkele voedingswaarde. Toch heeft de stof alcohol een invloed op je gewicht. Daarbovenop bevat zo goed als alle drank heel wat suiker. Bewust met alcohol omgaan, helpt je werken aan een gezond gewicht.

Laat je huid stralen

Raar maar waar: alcohol droogt je uit. Je huid, het grootste orgaan van je lichaam, is daar niet zo gelukkig mee. Ben je uitgedroogd? Dan ga je er dof uitzien en komen er rimpels tevoorschijn. Maar als je genoeg water drinkt, straalt je huid.

Geen kater, meer tijd

Het ellendige gevoel van een kater is één ding. De tijd die je verliest door te wachten tot de kater verdwijnt, is nog iets anders. Beeld je eens in wat je allemaal in die tijd kan doen.