Dat is kort (en wat oneerbiedig) de plot van Dostojevski’s Misdaad en Straf, toch volgens de dames en heren van Lazarus. Ten prooi aan koorts, geldgebrek en een algemeen gevoel van malaise slaat de ex-student Raskolnikov een oude woekeraarster de kop in met een bijl. En ook die van haar zus die getuige was van de moord.

Hij rooft wat juwelen en begraaft ze ergens op een binnenplaats. Bewijzen zijn er niet. Er is alleen het heel sterke vermoeden van één rechercheur. Op de vlucht voor de wet en zijn geweten dwaalt Raskolnikov door de steegjes van Sint-Petersburg en hij tuimelt van de ene bizarre ontmoeting in de andere. Het regent, maar het is heet. Hij is wakker, maar toch is hij aan het dromen. Hij leeft, maar het voelt alsof hij dood is. Komt de redding weer maar eens van een vrouw?

Misdaad en Straf is de eerste van Dostojevski’s vier grote romans en bevat alle thema’s die kenmerkend zijn voor zijn oeuvre: geld, geweten, gulheid, geilheid en God. Gefundenes Fressen voor de Lazarussen. Een misdaadverhaal als een koortsdroom, met een hart dat bonkt van verontwaardiging en een held die regelrecht zijn eigen ondergang tegemoet loopt.

De voorstelling vindt plaats op zaterdag 28 mei om 20 uur. Tickets kosten 20 of 17 euro (-26 jaar). 

Reserveer je tickets op www.casinokoksijde.be of 058 53 29 99.

Lazarus

LAZARUS - Misdaad en Straf © Guy Kokken