Bij de oude Romeinen was februari de maand van de grote reiniging en boetedoening (de februa). Misschien een extra reden om dit jaar mee te doen met Tournée Minérale? Of blijft februari voor jou toch de maand van de liefde? Geen probleem, meer zelfs: in deze Tij-dingen ontdek je alles over de oorsprong van Valentijn. Wist je dat Koksijdenaar Gautier Maes zijn hart zelfs volgde naar het verre Mexico?   

Tij-dingen: Burgemeester, hebt u al plannen voor Valentijn?
Burgemeester Marc Vanden Bussche:
“Mijn gedachten gaan vooral uit naar de horecazaken die hard getroffen zijn door de coronacrisis. Daarom hoop ik dat iedereen Valentijn écht viert als de restaurants heropenen. Voor de mensen die nu al willen vieren, raad ik aan om onze takeawayadressen te bekijken en onze handelaars te steunen (www.koksijde.be/takeaway).”  

Ik hoop dat iedereen zich laat vaccineren. Vanaf het kan, geef ik het goede voorbeeld.

T-d: Onze gemeente bracht alles in gereedheid om de (oudste) inwoners te vaccineren?
Burgemeester:
“Dat klopt. We zetten alles in het werk om iedereen zo snel mogelijk in te enten. We belden eerst alle 80-plussers op om hen te informeren over de planning en om na te vragen of er mobiliteitsproblemen waren. We doen er alles aan om onze oudste inwoners te bereiken. Heb je vragen? Stel ze gerust via ons coronanummer: 0800 85 670.”

T-d: U heeft een oproep voor alle lezers.
Burgemeester:
“Inderdaad. Ik hoop dat iedereen zich laat vaccineren. Vanaf het kan, geef ik het goede voorbeeld. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat dit de enige weg is richting de normale bewegingsvrijheid waar we allemaal zo naar verlangen. Daarnaast wil ik iedereen die getroffen is door het coronavirus een extra hart onder de riem steken. Zeker zij die afscheid moesten nemen van een dierbare. Ons gemeenschappelijke doel moet zijn om deze situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Daarom doe ik dit alles met veel overtuiging.”

Carnaval? Volgend jaar vieren we dubbel en dik!

T-d: Er is een oplossing voor de tramdoortocht in Oostduinkerke-Bad?
Burgemeester:
“We waren bezorgd over de impact van de werkzaamheden op de algemene veiligheid, maar na een constructief overleg met alle partners is er een overeenkomst. In afwachting zetten we zelf pendelbussen in. Gelukkig rijdt de Kusttram nu opnieuw volgens de gebruikelijke route en dienstverlening.”

T-d: Ook carnaval gaat niet door.
Burgemeester:
“Het is niet anders. We zullen wel zorgen voor een beetje carnavalgevoel in de Leopold-II-laan. Volgend jaar vieren we dubbel en dik!”

Unieke Stadsprojecten: een blik vooruit!

Een jaar vol goede vooruitzichten. Dat hoopt burgemeester Marc Vanden Bussche.

In het programma Unieke Stadsprojecten (Focus/WTV) kijken we uit naar de toekomstplannen.