In de krokusvakantie zijn gezinnen de baas in Abdijmuseum Ten Duinen.

De middeleeuwse site is altijd een prachtige plek om zowel het verleden op te snuiven als te genieten van het heden. Geen beter moment om dat te doen dan wanneer de krokussen hun hoofd boven de grond steken.

Luister mee naar een matinee bij Walter

Op dinsdag 21 februari is het heel gezellig in het Vanneuvillehuis. Dan vindt er een concert of vertelling plaats. Afspraak om 11 uur. Tickets bestel je via www.tenduinen.be

Knutsel de Zuid-Abdijmolen

De molen is een monument dat onmiddellijk je blik vangt wanneer je Koksijde binnenrijdt. Heb je er al eens aan gedacht om die molen zelf na te bouwen? Kom dan op vrijdag 24 februari naar het museum voor een toegankelijke familieworkshop. Start om 14.30 uur, tickets via www.tenduinen.be I.s.m. Westhoek Academie Koksijde en Krokuskriebels (Gezinsbond).

Familiezoektocht Krokuskriebels

Voel je weg door de abdij. Is dat een monnik die je tegenkomt of is het één van de museummedewerkers? Voelen stenen uit de middeleeuwen hetzelfde aan als onze bakstenen van nu? Voor families en kinderen van 6 tot 12 jaar, van 18 tot 26 februari. Info en tickets: www.tenduinen.be

Krokuskriebels is een initiatief van De Gezinsbond.

Test oude volksspelen uit

Bidden en werken. De monniken konden er niet onderuit. Toch mocht de boog niet altijd gespannen staan, ook niet in de middeleeuwen. Ontspanning is iets van alle tijden. Op het grondplan van de abdij dat Pieter Pourbus schilderde in de 16e eeuw, zie je een bollebaan. Op een andere locatie stond ook nog een kaatsspel. Die twee verwijzingen inspireerden het museum om volksspelen na te maken op de site… aan jou om die uit te testen.