Tij-dingen bezocht deze maand nog een tweede ondernemer. Erika Goessens verzorgt permanente make-up. Dat is een esthetische tatoeage, maar dat is toch niet te vergelijken met een gewone tattoo. Een tattoo gaat dieper in je huid, wordt met andere pigmenten en naalden geplaatst en blijft vooral levenslang staan.

Tij-dingen: Waarom heb je het concept van jouw onderneming opgestart?
Erika Goessens:
“Make-up en een verzorgd voorkomen nastreven, dat interesseert mij al van jongs af aan. Als meisje in de lagere school speelde ik veel met make-up en snuisterde ik graag in het tasje van mijn mama of oma om dit op mezelf uit te proberen. Als kerst-of verjaardagscadeau kreeg ik elk jaar een grote make-up doos van mijn oma. Later – tijdens mijn tienerjaren – vroegen mijn familieleden bij elke speciale gelegenheid of feest of ik hun make-up wilde doen. En zo is het begonnen.”

T-d: Waarvoor kunnen mensen bij jou terecht?
Erika:
“Mijn werk en service richt zich hoofdzakelijk naar de dames onder de lezers. Ik ben gespecialiseerd in het plaatsen van permanente make-up. Anders dan in de meeste beautysalons koos ik ervoor om uitsluitend permanente make-up te doen. Gelaatsbehandelingen, epilaties, nagels of massages laat ik aan andere beauty-collega’s over.”

T-d: Wat betekent de term zelfstandige voor jou?
rika:
“De vrijheid om je eigen agenda in te vullen en je eigen beslissingen te nemen. Kortom, mezelf kunnen zijn en doen wat ik echt belangrijk vind. Wanneer je een succesvolle eigen zaak wil uitbouwen, kruipt daar heel wat tijd in. Het is geen 9-to-5-five-job. Mijn werk stopt niet wanneer ik de deur achter me sluit na de laatste klant. Het is soms een uitdaging om de vele verantwoordelijkheden te combineren met een druk gezinsleven, school en hobby’s. Maar dat geldt eigenlijk niet alleen voor ondernemers.”

T-d: De coronacrisis betekent een aardverschuiving voor veel handelaars. Geen gemakkelijke periode om met een nieuwe zaak te beginnen?
rika:
“Toen wij tijdens de eerste coronacrisis totaal onverwacht wekenlang onze zaak verplicht moesten sluiten, was het wel even serieus schrikken. In één klap mocht ik mijn drukke agenda vol afspraken uitgommen. Ik had ook niet verwacht dat er nog een tweede sluiting zou volgen. Die onzekerheid weegt wel zwaar en stemt ook tot nadenken over de toekomst. Wat mij wel opvalt is, dat de mensen na de sluiting toch hun weg terugvinden. Dat geeft vertrouwen.”

Het is geen 9-to-5-five-job. Mijn werk stopt niet wanneer ik de deur achter me sluit na de laatste klant

T-d: Waar droom je nog van? Wanneer is dit project geslaagd?
Erika:
“Ik ben al heel dankbaar met waar ik nu sta. Na vier jaar heb ik al een mooie zaak en een zeer goede reputatie in de streek opgebouwd. Dat wil ik graag zo houden.”

T-d: Wat wil je nog extra benadrukken?
Erika:
Ik kan deze vraag misschien aanwenden om de mensen die interesse hebben in een permanente make-up behandeling erop attent te maken dat ze me zeker tijdig contacteren voor een afspraak. Ik heb vaak een wachttijd van een aantal weken tot maanden. Soms zullen de dames een beetje geduld moeten hebben om tot bij mij te geraken, zeker in tijden van corona. Maar wat ik intussen ook weet, is dat wij vrouwen, er veel voor over hebben als we iets écht graag willen hebben!”

T-d: Vertel eens een fijne anekdote voor de lezers van Tij-dingen.
rika:
“Tijdens wegenwerken viel de elektriciteit van de hele straat plots uit. Daar stond ik dan, in het midden van de werkdag, met mijn apparaat zonder stroom. Wat een geluk dat ik nog nét klaar was met de wenkbrauwen van mijn klant. Want ik heb geen generator in de buurt. Stel je voor dat ik mijn klant naar huis moest sturen met een half afgewerkte wenkbrauw.”

T-d: Wat is je band/connectie met de gemeente Koksijde?
Erika:
“Sinds enkele jaren woon ik in Oostduinkerke-Dorp. Mijn zaak in Koksijde-Bad startte ik vier jaar geleden op. Daarvoor woonde ik jarenlang in Oostende en zelfs een paar jaar in het buitenland. Dus mijn connectie met Koksijde is dus nog niet oud. Het warme en zonnige klimaat van zuiderse oorden mis ik natuurlijk soms in de winter, maar toch woon ik graag in Oostduinkerke. Het is een gezellige, rustige en mooie gemeente met veel groen en een vriendelijke sfeer. Ik geniet van joggen rond het golfterrein van Koksijde Golf Ter Hille of langs onze prachtige duinengebieden en polders. Ik voel mij hier thuis. (glimlacht)

Stel je voor dat ik mijn klant naar huis moest sturen met een half afgewerkte wenkbrauw

T-d: Wil je nog iets meegeven aan onze lezers?
Erika:
“Ik wens iedereen een goede fysieke en mentale gezondheid toe in 2021 met veel vriendschap, gezelligheid, verbondenheid, steun en begrip voor elkaar. Beweeg zoveel mogelijk en ga sporten. Neem tijd om voor jezelf te zorgen, om te kiezen voor dingen die je goed in je vel doen voelen, zowel vanbinnen als vanbuiten.”