Tij-dingen zet elke maand ondernemers in de kijker: een nieuwe handelszaak die opent, een zelfstandige die een speciale gebeurtenis viert of iemand die een mijlpaal bereikt. Deze maand ging Tij-dingen langs bij Martine Medaer.

Meer lezen

Het ontstaan van WTC Koksijde dateert van voor de tijd van huidig voorzitter Nadine Corten. Toen ze tien jaar geleden lid werd, bestond het bestuur nog uit Gilbert Pauwels, Robert Vansteelandt en Walter Maes. De filosofie van de club is wel nog altijd dezelfde: plezier en beweging blijven de belangrijkste begrippen. Veel belangrijker dan het competitieve. Tij-dingen ging langs bij Nadine Corten voor een gesprek. 

Meer lezen

Tij-dingen bezocht deze maand nog een tweede ondernemer. Erika Goessens verzorgt permanente make-up. Dat is een esthetische tatoeage, maar dat is toch niet te vergelijken met een gewone tattoo. Een tattoo gaat dieper in je huid, wordt met andere pigmenten en naalden geplaatst en blijft vooral levenslang staan.

Meer lezen

Wat hebben zeemeerminnen te maken met verdronken dorpen? Welke rol speelt een ezel bij een uit zee opgevist Mariabeeld? Hoe komt het skelet van een vinvis in een kathedraal te hangen? Waarom kiest een visser voor de tatoeage van een zeemansgraf?

.

Meer lezen

Euplea is een poëtische novelle. Een symfonie in veertien delen. Veertien filmische beelden van Jade vloeien voort in veertien lyrische gedichten van Dimi. Veertien gedichten werden evenveel teksten van beiden. Ze brengen het verhaal van Eva, een mooi jong meisje dat aankomt met een trein in Zuid-Italië. Tij-dingen sprak met Dimi Reniers van de Spelleplekke uit Oostduinkerke en Jade Madoe, een Koksijdse cineaste.

Meer lezen