Waarom? Voor een gezonde omgeving is de nabijheid van natuur belangrijk en dat hebben we in Koksijde in overvloed. De duinen, het strand, maar ook een geboortebos en binnenkort een Wonderwoud. Extra kansen dus om een wandeling tussen het groen te maken, zelfs in de winter.

De natuur is goed voor je lichaam

In de natuur zakt je bloeddruk en dalen je cortisolwaarden (die waarden stijgen door stress, red.). Daardoor leidt bewegen in de natuur op lange termijn tot minder hart- en vaatziekten, minder obesitas en diabetes, een verbeterde weerstand, meer sociaal contact én een goede mentale gezondheid. Kortom: natuur zorgt voor gezonde mensen, op alle vlakken.

De natuur verbetert je mentale gezondheid

Je woonomgeving heeft een grote invloed op je mentaal welbevinden. Want aangename, groene en veilige plekken stimuleren je. Goed in je vel zitten, is belangrijk voor iedereen. Wie zich mentaal goed voelt, ontplooit beter zijn of haar talenten en gaat beter om met stress. Mentaal welbevinden is dus meer dan de afwezigheid van klachten en stoornissen: het gaat om je goed voelen en optimaal functioneren.

natuur

De natuur zorgt dat je meer beweegt

Het strand langs de vloedlijn staat waarschijnlijk ook in jouw top-drie van favoriete wandelplekken. Of de duinen induiken na een plensbui en de geur opsnuiven die de regendruppels losmaken? Bovendien wandel je daar niet alleen. Je komt buiten én je ontmoet ook andere mensen.

De natuur verhoogt de kwaliteit van je leefomgeving

Die kwaliteit van je leefomgeving is hoger in groene gebieden, meer natuur zorgt voor een betere luchtkwaliteit, minder fijn stof, minder lawaaihinder en zachtere omgevingstemperaturen.

Geniet dus van je dagelijkse dosis vitamine groen. Ook als de natuur wat minder groen kleurt in de winter.