Droom je ook van een heerlijke zomer? Dan hebben we uitstekend nieuws. De eerste namen voor de derde editie van Night of the Proms Summer Edition zijn bekend. Met Bart Peeters, Natalia, Umberto Tozzi en Kate Ryan strikte de organisatie alweer topartiesten. Noteer donderdag 28 en vrijdag 29 juli in je agenda. Place to be is het Kerkplein in Koksijde-Bad.

Dankzij het groot symfonisch orkest Antwerp Philharmonic Orchestra, onder leiding van Alexandra Arrieche, het koor Fine Fleur en een fijne selectie artiesten, voelt Bart Peeters zich als een vis in het water. Lees meer over de artiesten en andere gente di mare onder de foto's.

Ti Amo Umberto Tozzi!

Het opzwepende Gloria, het heerlijke Ti Amo en dé songfestivalhit Gente di Mare zijn een paar van de hits van wereldster Umberto Tozzi. Op z’n zestiende had hij zijn eigen band Off Sound. Het succes begint in 1976, hij staat dan zeven maanden op nummer één stond met Ti Amo. Drie jaar later overtreft hij het succes met Gloria.  In 1987 nemen Raf en Umberto Tozzi voor Italië deel aan Eurosong in Brussel, met het duet Gente di Mare. Umberto Tozzi staat meer dan 45 jaar op de planken en viert dat deze zomer op Night of the Proms Summer Edition.

Energie op het podium met Natalia

Ze zingt, presenteert en coacht. En op een podium is ze één brok levenslust en energie. In juli is ze voor de eerste keer te gast in Koksijde. Aan hits geen gebrek, want wie kan niet meezingen I’ve only begun to fight, Risin’ en Higher than the sun?

Kate Ryan brengt hit na hit

De Limburgse duikt twintig jaar geleden (april 2001)  de hitlijsten binnen met haar eerste single Scream for More. Het nummer betekent de start van een succesvolle muzikale carrière. Kate Ryan breekt internationaal door met de hits Désenchantée (2002), Je t'adore (2006), Voyage Voyage (2007) en Ella elle l'a (2008). Wist je dat Kate Ryan dit jaar liefst 27.878.00 streams op Spotify liet noteren? Goed voor 1.383.400 uur luisterplezier. Op Night of the Proms Summer Edition brengt ze haar hits, begeleid door het Antwerp Philharmonic Orchestra.

In memoriam: mister Night of the Proms John Miles

Op 5 december overleed John Miles. Hij was de voorbije jaren kind aan huis in Koksijde en aanwezig op elke editie van Night of the Proms Summer edition. Zijn bekendste nummer Music was my first love, staat in heel wat Koksijdse harten gegrift.

John Miles stond in 1985 op de affiche van de allereerste Night of the Proms in Antwerpen. "Sindsdien miste hij (op enkele edities na) geen enkele editie”, vertelt producent Jan Vereecke. “Het zal deze zomer vreemd zijn om hem er niet bij te hebben. John Miles stond voor het laatst op het podium in Koksijde afgelopen zomer. We zullen hem missen, maar zorgen voor een gepast eerbetoon”