Download de app van Donkey Republic op je mobiele telefoon, zoek de dichtstbijzijnde (beschikbare) fiets en huur die in de app. Je mag maximaal vijf fietsen huren, voor korte of lange huurperiodes.

Hoeveel kost een rit?

De eerste generatie deelfietsen werd gratis aangeboden aan gebruikers dankzij Europese subsidies: Interreg V project Transmobil. Het project liep eind 2022 af. De nieuwe deelfietsen zullen betalend zijn, maar aan een democratische prijs. Als overgangsmaatregel zal het eerste halfuur gratis aangeboden worden gedurende de eerste twee maanden.

Voor korte ritten betaal je alleen voor de periode dat je met de fiets rijdt. Per kwartier betaal je 0,50 euro. Rij je langer dan één uur? Dan neemt de prijs af. Voor een halve dag betaal je dan maximaal 2,50 euro.

Voor pendelaars zijn er abonnementstarieven. Je betaalt 9 euro per maand voor een onbeperkt aantal ritten gedurende maximaal 1 uur. Voor 14 euro per maand gebruik je de fiets 12 uur voor een onbeperkt aantal ritten. Bedrijven kunnen bovendien een abonnement aankopen om hun werknemers gratis met de deelfietsen te laten rijden.