Naar jaarlijkse gewoonte prijken er vanaf het voorjaar prachtige kunstwerken op de strandcabines in Sint-Idesbald. Net zoals altijd zoeken we hiervoor artistiek talent. Dit jaar laten we ons inspireren door het leven in de duinen. De openluchttentoonstelling vindt plaats van 20 mei tot 10 september.

Thema: Leven in de duinen

Voor het thema van deze editie zochten we inspiratie in de geschiedenis van Sint-Idesbald. In de 19e eeuw vestigden gezinnen uit de omgeving zich in de duinen van Koksijde. Zij leefden van  de ijslandvaart, kustvisserij, landbouw en veeteelt op hun duinenakkertjes. (Lees verder onder de foto's)

De aanleg van de Strandlaan in 1902 betekent de start van Sint-Idesbald als badplaats. Zo verrezen grote cottages op de toppen van de duinen. De situering van deze villa’s stond in schril contrast met de vissershuisjes die verscholen lagen tegen weer en wind. De evolutie van het toerisme na WO I zorgde voor nog meer vakantiewoningen vaak in cottagestijl, maar ook modernisme en art déco kwamen aan bod.Laat jou inspireren door deze architectuurgeschiedenis en het leven van bewoners en toeristen van toen en creëer  een foto, schilder- of tekenwerk.

Praktisch

  • Organisatie: dienst Cultuur & Erfgoed in samenwerking met Rodeo en Baldus Beach
  • Inschrijven: bezorg jouw voorstel, ontwerp of schets voor 1 maart via www.koksijde.be/cabinart23
  • Selectie door een vakkundige jury die alle voorstellen grondig bestudeert