In Koksijde schijnt de zon meer dan elders in België. Meer zonne-uren zorgen voor blijere mensen. Het belooft dus nu al een goede zomer te worden. Koksijde presenteert ook een bomvol zomerprogramma activiteiten en evenementen. In dit magazine vind je een uitgebreid overzicht. 

Tij-dingen: De zomer komt eraan. Het wordt een drukke periode?

Burgemeester Marc Vanden Bussche: "We staan inderdaad aan het begin van een normale vakantie. Eindelijk. Twee jaar vol coronaperikelen raken zo vlug vergeten. Mensen ontdekken opnieuw hun vrijheid en dat zie je ook in het gedrag: ze feesten en komen bij elkaar. Koksijde is een familiebadplaats en heel geschikt om te genieten van het leven en van elkaar. De klassiekers keren terug deze zomer: de tennistoernooien, heel wat wandelingen en mooie fietsroutes. Onze restaurants zijn culinaire top. En dan mag ik de vele terrasjes en onze strandbars niet vergeten. Nieuw dit jaar is het padeltoernooi. Ik hoop dat dit de start is van een lange traditie en dat dit sportevenement uitgroeit tot een internationale klassieker net als de Flanders Ladies Trophy en de Men's Trophy Koksijde."

T-d: Ook op cultureel gebied komen de mensen aan hun trekken?

Burgemeester: "Op 2 juli opent in Kunstencentrum Ten Bogaerde een prestigieuze tentoonstelling: Panamarenko: Come fly with me. Heel toepasselijk ook met de luchtmachtbasis die aan de overkant ligt. De opening valt trouwens samen met BOACK (Belgisch Kampioenschap luchtacrobatie Koksijde, red.), een schitterend luchtspektakel waarvan Johan Deblock de grote bezieler is. Twee evenementen die je niet mag missen."

Koksijde is een familiebadplaats en heel geschikt om te genieten van het leven en van elkaar.

Burgemeester Marc Vanden Bussche en Korpschef Nicholas Paelinck

Op 27 mei 1997 werd Nicholas Paelinck door de burgemeester benoemd als commissaris van politie/korpschef van het gemeentelijk politiekorps Koksijde

T-d: De zomer betekent ook veel werk voor onze veiligheidsdiensten?

Burgemeester: "Het worden inderdaad twee drukke maanden voor ons politiekorps. Ik ben blij dat we versterking krijgen van federale agenten. En dankzij onze goede samenwerking met andere politiezones krijgen we ook versterking uit Antwerpen en Brussel. Langs deze weg wil ik trouwens onze korpschef feliciteren met zijn vijfde mandaat, 25 jaar aan het hoofd staan van een politiezone is een mooie prestatie. Op de foto zie je dat we ondertussen allebei heel wat grijze haren kregen. De foto werd trouwens genomen in mijn vroegere bureau in het oud-gemeentehuis. Een aantal van de glasramen kregen een plekje in de Kokpit."