In juni loert de zomer om de hoek. Onze toeristische gemeente maakt zich op voor de drukste periode van het jaar. Nog niet helemaal de zomer die we voor ogen hadden, maar we komen er wel.

De warmere temperaturen zorgen er voor dat ons gemoed er wel bij vaart. De Garnaalstoet gaat niet door, maar we bieden een coronaveilig alternatief aan. En onze kunstliefhebbers worden beloond voor het geduld met de opening van Dach.

Tij-dingen: Onze horecazaken mogen opnieuw klanten ontvangen. Zit je zelf graag op een terrasje?
Burgemeester Marc Vanden Bussche:
"Zeker weten. Het is één van de topbezigheden van de Belgen. Samen met vrienden of familie iets drinken of eten op een terrasje. Genieten van het leven. En in Koksijde is er keuze genoeg om een terrasje te doen. Maar ik kijk – net als iedereen – nog meer uit naar het moment dat we allemaal terug naar een normaal leven kunnen. De coronacrisis eiste veel inspanningen van onze zelfstandigen en hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt."

Ondertussen kreeg meer dan de helft van de Koksijdenaars al minstens één vaccin. 

T-d: Koksijde zit goed op schema voor de vaccinaties?
Burgemeester:
"Ondertussen kreeg meer dan de helft van de Koksijdenaars al minstens één vaccin. Dus dat gaat goed vooruit. Tegen 11 juli zouden zelfs alle volwassenen uit Koksijde hun eerste prik moeten krijgen. Vanaf dan kunnen we echt de neuzen richting normaal leven draaien. Sowieso verwacht ik een goede zomer, de warmte zal ons deugd doen. Een ideaal moment om de batterijen op te laden."

T-d: De Garnaalstoet gaat niet door, maar we kijken uit naar het alternatief programma?
Burgemeester:
"Inderdaad, helaas geen Garnaalstoet, toch wel een hoogtepunt in onze gemeente. Ik vind het vooral jammer voor alle figuranten en verenigingen die zich hier elk jaar voor inzetten. Gelukkig smaken de garnalen daardoor niet minder lekker. En volgend jaar gaan we voor een volwaardige editie."

Ga zeker langs in Ten Bogaerde, want het is een toptentoonstelling!

T-d: Met de tentoonstelling Dach (Kunstencentrum Ten Bogaerde i.s.m. S.M.A.K.) zetten we Koksijde nog maar eens op de kunstkaart?
Burgemeester:
"Door de coronamaatregelen werd de expo vorig jaar uitgesteld en ik ben dus heel blij dat het dit jaar wel lukt. Ga dus zeker langs in Ten Bogaerde, want het is een toptentoonstelling, mogelijk gemaakt door de goede relaties met Philippe Van Cauteren van S.M.A.K. Een mooi staaltje teamwork van onze cultuurmensen waaronder schepen Anseeuw, Ann-Sofie Beun, Niko Goffin en Nele Bouquillon. Ik hoop dat dit de start is van een langdurige samenwerking."