Speelotheek De Speelkriebel verhuisde onlangs naar een nieuwe plek: Zeelaan 42 in Koksijde-Dorp. Een frisse start die vraagt om extra aandacht. Tij-dingen ging langs bij Miet Loones – verantwoordelijke bij de dienst voor Onthaalouders.

Tij-dingen: Jullie zijn verhuisd. Waarom die keuze?
Miet Loones:
"De nieuwe locatie is beter toegankelijk. Het ligt in het centrum van Koksijde-Dorp en is vlot bereikbaar, ook met het openbaar vervoer. Er is parkeergelegenheid en een lift aanwezig in het gebouw. Zo kunnen ook minder mobiele mensen of ouders met wandelwagens onze speelotheek bezoeken. De speelotheek ligt nu ook in hetzelfde gebouw als onze jeugddienst. Een ideale combinatie. voor gezinnen met kleine en grotere kinderen. De jeugddienst beschikt trouwens zelf over een uitleendienst met leuk spelmateriaal en heeft er een ontmoetingsruimte voor jongeren.

Miet Loones is verantwoordelijk voor de speelotheek

De nieuwe locatie is beter toegankelijk

T-d: Verandert er iets voor de gebruikers?
Miet:
"De speelotheek heeft enkele kleine aanpassingen gedaan. Zo loopt je lidmaatschap niet meer tot het einde van het jaar, maar sowieso voor 12 maanden. We vragen 2,5 euro lidgeld per kind. Vanaf het derde kind in het gezin is het lidgeld gratis. Gezinnen met recht op een verhoogde tegemoetkoming kunnen zich voor het eerste jaar gratis lid maken van de speelotheek. Daarna bedraagt het lidgeld 1,25 euro voor het eerste en tweede kind. Scholen, instellingen of verenigingen betalen  5 euro lidgeld per jaar."

T-d: Wanneer is de speelotheek open?
Miet:
"Twee keer per maand op woensdagnamiddag. Tijdens de huidige coronasituatie (op 17 mei, red.) kom je alleen op afspraak langs. Het speelgoed leen je voor twee maanden uit."